Ayasofya Bestesine Tuluyhan Uğurlu'dan Özel Klip

Ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Ayasofya eserine bir klip hazırladı. Sanatçı videoda yapının dünden bugüne 1500 yıllık hikayesini anlattı.

06.07.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-17:37) Ayasofya Bestesine Tuluyhan Uğurlu'dan Özel Klip
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Ayasofya eserine hazırladığı özel klibi müzikseverlere sundu.

Videoda yapının dünden bugüne 1500 yıllık hikayesini anlatan sanatçı klibinde Türk ve Batı müziği enstrümanlarını birlikte kullandı.

Uğurlu, Ayasofya ile ilgili şunları söyledi:

"Ayasofya'nın bugüne kalmasında Fatih Sultan Mehmet'in büyüklüğünü dünyaya anlatmalıyız. Eğer İstanbul'u Fatih yerine Cengiz Han gibi biri fethetseydi, bugün Ayasofya'nın yerinde patates tarlası görürdük. Fatih Sultan Mehmet ve sonraki padişahlar, bu mabede gözleri gibi baktıkları için Ayasofya bugünlere ulaşabildi."

Ayasofya için "Süleymaniye, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı ve Aya İrini Kilisesi gibi, bu toprağın has evlatlarından." değerlendirmesinde bulunan sanatçı şöyle devam etti:

"Mimar Sinan, mabedin batı tarafına yaptığı iki minare ve onun karşısına koyduğu desteklerle dünyanın en yüksek ve en geniş kubbesini bugüne taşımayı başardı. Ayasofya, bu toprakların evlatları Miletli İsidoros ve Trallesli Anthemius tarafından yapıldı. Bu topraklarda yaşayan herkes bu toprağın evladıdır, bu toprağın cevherini taşır. Kimse Ayasofya bizim demesin… Ayasofya Anadolu'ya aittir."

İstanbul'u ve şehrin sahip olduğu güzellikleri, "Dünya Başkenti İstanbul" ve "Sonsuza Kadar İstanbul" isimli iki albümünde, dünyaya tanıtmayı amaçlayan Tuluyhan Uğurlu'nun 2006'da piyasaya sürülen "Dünya Başkenti İstanbul" isimli albümündeki Ayasofya eserine, sanatçının kişisel YouTube kanalında https://youtu.be/bf7DhuaXEJU linkinden ulaşılabiliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal