Ayaklarınızdaki Ölü Deriden Bu Yöntemle Kurtulun

Söz konusu ayak bakımıysa bu konu biraz teferruat gerektiriyor olabilir. Çünkü ayaklar biraz ihmale edildiğinde ölü deri çoğalmaya başlar. Peki, ayakları ölü deriden arındırmak için ne yapmak gerekir? Ölü deriden kurtulmak için yapmanız gerekenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

24.07.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-08:53) Ayaklarınızdaki Ölü Deriden Bu Yöntemle Kurtulun

Uzmanlar, ayaklarında egzama ve sedef hastalığı olan kişilerin ayaklarını sıcak suya maruz bırakması cildin iyice kurumasına neden olabileceğini söylüyor.  Kış aylarında ise nemin düşük olması ayakların kurumasına neden olur. İşte ayaklarınızı ölü deriden arındırma yöntemleri…

AYAK BANYOSU

Küvetin veya bir kovanın içerisine ılık su doldurun ve birkaç damla nemlendirici yağ ilave edin. Örneğin argan yağı ile formüle edilmiş olan bir banyo yağını deneyebilirsiniz. Bu yöntem hem ayaklarınızın nemlenmesini sağlayacak hem de günün yoğunluğunu azaltmanızı sağlayacak.

PEELİNG

Yüzünüzdeki vücudunuzdaki ölü deriyi atmak için düzenli olarak yaptığınız bakımın aynısı ayaklarınıza da yapmanız gerekir. Örneğin peeling uygulaması. Seçtiğiniz bir ürünle ayaklarınıza peeling yaparak ölü derinin atılmasını ve yumuşak cildin ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

NEMLENDİRİCİ

Ölü deriyi yok etmiş olabilirsiniz ancak işiniz henüz bitmedi. Özellikle ayaklar için formüle edilmiş olan nemlendirici bir ürünü kullanmak ve ayaklarınıza kaybettiği nemi geri kazandırmak; kuru cilt ve çatlamaların önüne geçmenizi sağlayacak.

AYAKKABI SEÇİMİ

Yürürken veya koşarken ayak tabanınızda ve topuklarınızda sürtünme, kuruluğun artmasına neden olur. Ölü cildin oluşmasını engellemek için nemi emen çoraplar tercih ederek ayaklarınıza uygun bir ayakkabı giymeniz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal