26.12.2020-16:42 (Son Güncelleme:29.03.2024-18:34)


1

Ayaklar vücudumuzun en önemli ve bir o kadar da sorunlu organlarından biridir. Ayakta yanma durumları belirtilerini genel olarak karıncalanma, iğne batması ile kaşıntı gibi gösterebilmektedir. Ayakta yanma durumu zamanın geçmesiyle beraber ayakların üzerine basmada zorluk yaşattırabilmektedir.



2

AYAKTA YANMA NEDEN MEYDANA GELİR?

AYAKTA YANMA NEDEN MEYDANA GELİR?

Bir çok sebep bulunabilmektedir. Ayak yanmasının sebepleri arasında, şeker hastalığı, bel fıtığı, kanda hemoglobin yüksekliği, siyatik sinirlerde hasar, aşrı derecede alkol tüketimi, amiloidoz birikimi, B12 eksikliği, vitamin eksiklikleri, böbrek yetmezliği ve huzursuz ayak sendromu gibi bir çok sebep olabilir.



3

Eğer düz tabanlık var ise, bu ayaklarda yanmaya sebebiyet verebilmektedir.



4

Görülme sıklığı kimlerde olur genel olarak; Ayak yanması kadınlarda erkeklere göre daha fazla görülmektedir. Menopoza giren kadınlarda özellikle geceleri çok fazla ayak yanması şikayeti doğmaktadır.



5

NASIL TEDAVİ EİDLİR?

NASIL TEDAVİ EİDLİR?

Ayaklarda ki yanmadan nasıl kurtulabiliriz; Ayak yanmasının en büyük sebeplerinden biri B12 vitamini eksikliğidir.



6

Et, yumurta gibi besinler çok fazla tüketmeyen kişilerde sıklıkla yaşanabilmektedir. Eğer B12 eksikliğiniz varsa ayaklarınızda ki yanma bu sebeple olabilir. B12 takviyesi yaparak ayaklarınızda ki yanmayı durdurabilirsiniz.



7

Ayak yanması probleminiz varsa kullanacağınız ayakkabıya da dikkat etmelisiniz. Ayakkabınız hava alanlardan olmalıdır. B



8

u ayağınızın hava almasını ve rahatlamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda ayakkabınız ayağınızın sıkmaması gerekmektedir.



9

Dar ve ayağınızı sıkan ayakkabı, ayak parmaklarında uyuşukluk dahi yapabilmektedir ve sağlığa son derece zararlıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR