Ayaklara Bakım için Yapılacaklar

Ayaklarda meydana gelen şişmeler, tırnak sorunları ve ağrılar için evde bakım yapabilirsiniz. Ayaklara bakım için yapılacaklar nelerdir? Günlük hayatta nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Tüm detayları sizin için hazırladık…

13.06.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:40) Ayaklara Bakım için Yapılacaklar
Ayaklarımız bütün gün ayakkabı içinde kaldığı için bakımına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ayaklarda meydana gelen şişmeler, tırnak sorunları ve ağrılar için evde bakım yapabilirsiniz. Ayaklara bakım için yapılacaklar nelerdir? Günlük hayatta nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Tüm detayları sizin için hazırladık…
Bakımlı Ayaklar için Ne Yapmak Gerekiyor?
Bakımlı ayaklara sahip olmak için öncelikle günlük hayatta ayaklarımızın ne kadar yorulduğunu fark etmemiz gerekiyor. Tüm gün ayaklarımızın üzerinde durmamız ve kapalı ayakkabılar kullanmanız sağlık sorunlarına sebep olabilir. Ayak bakımını her gün yapmalı ve gün içerisinde ayaklarımızı dinlendirmeliyiz.
• Bakımlı ayaklara sahip olmak için ayaklarınızı her gün ayak şampuanları ile yıkayın. Şampuan kullanmak istemiyorsanız doğal sabunlar kullanabilirsiniz.
• Ayaklarınız yıkadıktan sonra ıslak bırakmamaya dikkat edin.
• Ayaklarınızı havalandırın ve gün içerisinde çorap değiştirmeye dikkat edin.
• Ayak sağlığını korumak için her gün aynı ayakkabıyı da giymemeniz gerekiyor. Ayakları sıkan, parmakları rahatsız eden ayakkabılardan uzak durun.
• Ponza taşı ayak bakımı için önemlidir. Ölü derilerden kurtulmak için her banyoda ponza taşı kullanabilirsiniz.
Ayak Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Ayaklara bakım için yapılacaklar evde kolaylıkla yapabileceğiniz karışımlardır. Ayakları dinlendirmek ve ölü derilerden temizlemek için ılık su, limon karışımı yapabilirsiniz. Ilık su içerisine yarım limon sıkın ve sabun ekleyin. Daha sonra ayaklarınızı içinde yarım saat kadar bekletin. Ayaklarınızı suda beklettikten sonra soğuk su ile durulayarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Son olarak parmak aralarını ve parmak uçlarını da dahil ederek her yerini iyice kurulayın.
Bakımlı ayaklara sahip olmak için nemlendirmek önemlidir. Ölü derilerden temizlediğiniz ayaklara günlük kullandığınız nemlendiricileri uygulayabilirsiniz. Daha etkili olması için ayağınıza yün çorap giyerek sabaha kadar bekletebilirsiniz. Böylece ayaklar ihtiyaç duyduğu nemi emecektir. Nemlendirici sürerken parmak uçlarına ve tırnak aralarına gelmemesine dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde nemli kalan bölgelerde mantar oluşabilir.
Ayak bakımı yapmak için her gün ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Bebe yağı ile bileklerinizden ayak parmaklarına kadar masaj yaparak ayakların rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bakımlı ayaklar kazanmanıza yardımcı olacak masajlar sonrasında ayaklarınızı ılık suda bekletebilirsiniz.
Ayak Tırnaklarına Nasıl Bakım Yapılır?
Ayak bakımı yaparken tırnaklarınızı unutmamanız gerekiyor. Tırnakların zarar görmemesi ve ağrıya sebep olmaması için öncelikle düz kesmeniz gerekiyor. Ayakkabı içinde rahatsız olmaması için ayak tırnaklarınızı uzatmamaya özen göstermelisiniz. Ayak tırnaklarını genelde unutsak da her gün bakım yapmadığımız sürece sararması ve mantar oluşması olağandır.
Ayaklara bakım için yapılacaklar arasında mutlaka tırnak bakım yağlarını eklemelisiniz. Lavanta yağı, zeytinyağı gibi doğal yağlarla ayak tırnaklarınızı besleyebilirsiniz. Tırnakların nefes alması, sağlıklı olması için önemlidir. Oje kullanıyorsanız haftada iki kez ojeleri çıkarın ve tırnakların nefes almasına yardımcı olun. Tırnak bakımı için zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz. Geceleri zeytinyağı sürerek ayaklarınıza yün çoraplar giyerek sabaha kadar bekletebilirsiniz. Uyandığınız ayaklarınız yumuşacık olacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal