03.08.2020-14:57 (Son Güncelleme:27.04.2024-08:04)


1

Çok sevdiğiniz ayakkabınızı zaman ve para harcamadan 10 dakikada daha uzun süre kullanılabilir hale getirmek istemez misiniz? Bunun için ayakkabı cilasına da gerek yok. Evde kendiniz kolayca yapabileceğiniz birkaç öneriyle, rahatlıkla ayakkabılarınızın eski haline dönüştürebilirsiniz.



2

Vazelin

Vazelin

Rugan ayakkabılar için, hafif dokunuşlarla vazelini ayakkabınıza uygulayın ve temiz bir bez yardımıyla silin. Ayakkabınız bu işlem sonucunda yeni gibi, ışıl ışıl parlayacaktır.



3

Karbonat

Karbonat

İki yemek kaşığı karbonatı sıcak suyla karıştırın. Daha sonra bir bez yardımıyla, lekeli bölgelere bu karışımı uygulayın. Gerekirse karışımdan daha fazla uygulayın. Son olarak temiz ve kuru bezle lekelerin üstünden geçin.



4

Diş Macunu

Diş Macunu

Canvas kumaştan ayakkabılar için; bez üzerine sürdüğünüz diş macununu sürerek ayakkabınızdaki izleri çok bastırmadan silin. Ardından bir kuru bez yardımıyla üzerinden geçin.



5

Aseton

Aseton

Ayakkabılarınızdaki lekeleri çıkarmak için uygulayacağınız başka bir yöntem de aseton. Pamuğa döktüğünüz birkaç damla asetonu lekelere uygulayın. Daha sonra bebek pudrası ve vazelinle üzerinden geçtiğiniz taktirde ayakkabılarınızın uzun süre dayanmasını sağlamış olursunuz.



6

Bulaşık Deterjanı

Bulaşık Deterjanı

Sıcak suyla birkaç damla deterjanı karıştırdıktan sonra, ipek ve saten haricinde bir bez yardımıyla, lekeleri ovun ve ardından kurulayın. Bu işlemden sonra lekelerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.



7

Silgi

Silgi

Sentetik kumaşlı ayakkabılarınız için, silgi yardımıyla lekeli bölgeleri ovabilirsiniz. Süetler için ise ayakkabınızı zedelemeden, fırçayla ileri geri hareket ederek sonrasında da bir silgi yardımıyla temizlemek istediğiniz bölgeler üzerinden geçebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr