Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Ayakkabının üretim, tasarım, analiz gibi alanlarından sorumlu olan Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi bölümü bir çok DGS 2022 adayının gündemini meşgul ediyor. DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanlarını öğrenmek isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor.

09.06.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-10:23) Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Günümüzdeki milyonlarca ayakkabının üretilmesi için öncelikle tasarımının yapılması sonra üretime geçilmesi ve daha sonrasında ise ayakkabının standartlara uygunluğunun onaylanması için bazı testlerden geçmesi gerekiyor. Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi bölümü de bu aşamalardan sorumlu bireylerin yetiştirildiği bir bölüm olarak öne çıkıyor. DGS 2022 sonuçlarına göre tercih yapacak olan adaylar Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanlarını internet üzerinden araştırıyor.

Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi bölümü nedir?

Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü, ayakkabıya dair; girişten tasarım süreçlerine, biyomekaniğe, en iyi uygulamalara, trend ve piyasa analizlerine kadar ayakkabı tasarımının ve üretiminin tüm aşamaları hakkında bilgi veren ve bunların tümünün ayakkabı endüstrisinde nasıl işlediği üzerine çalışmalar gerçekleştiren bir disiplindir.

Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü, geçmiş dönemlerde üniversitelerde Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan 2 yıllık bir önlisans bölümüydü fakat aynı isimle 4 yıllık bir lisans bölümü de söz konusu ve yalnızca tek bir üniversitede bulunup Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul ediyor.

Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi

Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) (Devlet Üniversitesi)

Fakülte: Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Bölüm: Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi

Puan: EA

Kontenjan: 2

Yer: 2

Taban Puan: 222,95134

Tavan Puan: 230,38179


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal