Ay tatlısı tarifi : en güzel ve lezzetli ay tatlısı nasıl yapılır? Ay tatlısı malzemeleri ve pratik tarifi

Akşam çaylarının vazgeçilmezi olan şerbetli tatlılar için en popüleri ay tatlısı oldu. İnternet üzerinden sıkça araştırılan cevizli ay tatlısı tarifi merak konusu olurken malzemeleri ve püf noktaları araştırılmaya başlandı. Cevizli ay tatlısı nasıl yapılır? Cevizli ay tatlısı malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtı haberimizde

16.05.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-13:49) Ay tatlısı tarifi : en güzel ve lezzetli ay tatlısı nasıl yapılır? Ay tatlısı malzemeleri ve pratik tarifi

Çok hafif ve lezzetli şerbetli tatlı arayanlar için öncelik cevizli ay tatlısına verilmektedir. Yapılışının kolaylığı üzerine cevizli ay tatlı tarifi gündeme geldi. Cevizi ay tatlısı nasıl yapılır? Cevizli ay tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte detaylar

Ay tatlısı tarifi için malzemeler

-125 gram tereyağı tercihen margarin(oda sıcaklığında)

-1 adet yumurta(sarısı üzerine)

-1 çay bardağı pudra şekeri

-1 çay bardağı irmik

-1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz

-1 portakal kabuğu rendesi

-1 paket kabartma tozu

-Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)

Şerbeti için;

-3 su bardağı toz şeker

-3 su bardağı su

-Yarım çay bardağı portakal suyu

Cevizli ay tatlı tarifi

Ay tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Tatlının hamuruna başlamadan önce şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır. Şerbetli tatlılarda olduğu gibi şerbet soğuk tatlı sıcak olmalıdır. Şeker kaynamaya başladığında içerisine yarım çay bardağı portakal suyu ilave edilerek 4-5 dakika kaynatılarak altını kapatılır.

Hamurun tüm malzemeleri un hariç eklenerek karıştırılır. Sonrasında un ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur iki parçaya ayrılarak yağlı kağıt arasına ince olmayacak şekilde açılır. Çay bardağının ağzıyla hamura şekil verilir ve ay şekli verilir. Diğer hamur da aynı şekilde yapılarak fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü şekilde pişmeye bırakılır.

Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkana kadar beklenir ve devamında şerbet eklemesi yapılır. 2-3 saat dinlendirilen tatlı servise hazırdır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal