Avustralya'daki Yangınlarda 5 Milyon Hektarlık Alan Küle Döndü

Avustralya'da orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlar sebebiyle eylül ayından bu güne en az 9 kişinin öldüğü, yaklaşık 5 milyon hektarlık alanın kül olduğu belirtildi.

24.12.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-18:11)

Guardian'ın haberine göre, Avustralya'da kontrol altına alınamayan yangınların 100'den fazla farklı noktada sürdüğü Yeni Güney Galler'de kırsal kesimlerde çıkan yangınlardan sorumlu itfaiye birimi, eyalet genelinde toplam 3,41 milyon hektar alanın yanarak kül olduğu bildirildi.

İtfaiye sözcüsü Angela Burfor, yangınların ölçeğinin, yangınların başladığı bu mevsimde "benzeri görülmemiş" boyutta olduğunu açıkladı.

Yeni Güney Galler'deki yangınlarda 829 evin yok olduğunu aktaran Burfor, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve bu sayının artabileceğini ifade etti.

Burfor, eyalette yer alan Sydney kenti yakınlarındaki Gosper Dağı'ndaki alevlerin 488 bin 174 hektarlık alana yayıldığını söyledi.

Queensland Yangın ve Acil Durum Hizmetlerinden yapılan açıklamada, eyalette etkili olan yangınlarda eylül ayından bu yana 249 bin 604 hektar alanın, 28 ev ve 58 kulübenin kül olduğu bildirildi.

Victoria itfaiye servisi, eyalette kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle 122 bin hektardan fazla alanın yandığını aktardı.

Güney Avustralya eyaletinde eylülden bu yana devam eden yangınlarda toplam 54 bin hektar alan kül oldu. Eyalette cuma günü etkili olan bir yangında 86 evin ve 500 müştemilatın yok olduğu ifade edildi.

Batı Avustralya eyaletindeki yangınlardan dolayı kasım ayından bu yana yaklaşık 1,2 milyon hektar alan yok olurken Tazmanya eyaletinde de bu mevsimde yaklaşık 9 bin 550 hektarlık alan kül oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal