Avustralya’da Covid-19 Kaynaklı Can Kaybı 27’ye Çıktı

Yeni Güney Galler (NSW) ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanlıkları, yeni tip coronavirüs tespit edilen biri 70 diğeri 75 yaşında olmak üzere iki kadın ve yaşı 80'in üstünde olan bir erkek hastanın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

03.04.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-09:27) Avustralya’da Covid-19 Kaynaklı Can Kaybı 27’ye Çıktı

NSW’nin Albury ve Wollongong, Victoria eyaletinin Melbourne şehirlerinde gerçekleşen ölümlerle ülke çapında coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısı 27’ye çıktı.

Ülkede Covid-19’un ilk tespit edildiği ocak ayı bitiminden bu yana yaklaşık 270 bin kişiye uygulanan testlerde 5 bin 314 kişide virüse rastlandığı, bu kişilerden 520’sinin sağlığına kavuştuğu belirtildi.

EMEKLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA GÖREVE DÖNÜN ÇAĞRISI

Ülkede artan ölümler ve virüs tespit edilen kişi sayısının ardından, virüse karşı savaşmak için emekli doktor, hemşire, eczacı ve ebelerin dışında diğer alanlarda görev almış sağlık personeline işe dönün çağrısında bulunuldu.

Avustralya sağlık sisteminden 3 yıl içerisinde emekli olan fakat kayıtları olan yaklaşık 40 bin tecrübeli kişinin göreve dönmesinin, yeni tip coronavirüs ile olan mücadelede halihazırda bulunan sağlık personeline destek ve moral sağlayacağı ifade edildi.

ÇALIŞANLARIN ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ BAKIM

Başbakan Scott Morrison, yeni tip coronavirüs dolayısıyla gelir kaybı meydana gelen işyerlerinin, personeline her iki haftada 1500 Avustralya Doları (Yaklaşık 900 Amerikan Doları) vermesi için hazırladığı 130 milyar dolarlık maddi destek paketi sonrası personelin çocuklarına kreşlerde ücretsiz bakım hizmeti sağlanacağını duyurdu.

Yaklaşık 13 bin kreşe 1,6 milyar Avustralya Doları (Yaklaşık 970 milyon Amerikan Doları) destek sağlayacaklarını açıklayan Başbakan Morrison, işe giden vatandaşları mümkün olduğu kadar işte tutmak istediklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal