Avrupa'nın İlk Coronavirüs Aşısı İnsanlar Üzerinde Denenmeye Başladı

Türk bilim insanlarının yönettiği BioNtech isimli şirket Avrupa'daki coronavirüse karşı geliştirilen ilk aşıları insanlar üzerinde denemeye başladı.

29.04.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-16:04) Avrupa'nın İlk Coronavirüs Aşısı İnsanlar Üzerinde Denenmeye Başladı

Coronavirüs salgını dünya genelinde 3 milyondan fazla insanı etkiledi. Salgını karşı henüz net bir aşı ya da ilaç bulunamazken, çalışmalar devam ediyor. Birçok ülke fonunu aşı çalışmalarına ayırırken, Avrupa'da da insanlar üzerinde coronavirüs aşısını ilk kez deneyen ülke Almanya oldu. Türk profesör Uğur Şahin'in CEO'su olduğu BioNtech isimli şirket aşı denemelerine insanlar üzerinde başladı.

Eşi Özlem Türeci ile birlikte çalışmaları yürüyen Şahin, gelecek sonuçlara göre risk grubundaki insanlara karşı aşı yapacak. Ayrıca, 18 ile 55 arasında değişen 200 kişiye aşı yapılması beklenirken, şirketin Amerika merkezli ilaç şirketi Pfizer ile birlikte çalıştığı belirtildi.

AŞI DENEMESİ İKİ AŞAMALI OLACAK

Paul- Ehrlich Enstitüsü insan üzerindeki aşı denemeleri için onay verirken, aşı iki aşamalı olacak ve ilk denemelerde olumlu sonuç alınması durumunda risk grubundakilere de yapılacağı belirtildi. BioNTech şirketinin geliştirdiği "BNT162" adlı aşı maddesi, genetik bazlı aşılar grubuna ait ve coronavirüsün genetik bilgilerini içeriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal