Avrupa’da soğuk havalar başladı: Enerji krizi sonrasında ilk sınav

Avrupa’da sıcaklıklar yavaş yavaş düşmeye başladı. Beklenenden erken başlayan soğuk havalar karşısında Avrupa ülkeleri, enerji krizinin ardından ilk sınavlarını verecek. Detaylar haberimizde...

25.09.2022-10:27 - (Son Güncelleme: 25.09.2022-10:27)

Rusya’nın doğal gaz akışını kesmesiyle büyük bir enerji krizinin ortasında kalan Avrupa ülkeleri, kışın etkisini göstermeye başlamadan önce doğal gaz depolarıı doldurmak için farklı ülkelerle tedarik anlaşmaları sağlamaya çalışıyor. Enerji tasarruf tedbirlerini sıkılaştıran Avrupalılar, beklenenden erken başlayan soğuk havalar karşısında Avrupa ülkeleri, enerji krizinin ardından ilk sınavlarını verecek.

Enerji krizi sonrasında ilk sınav

Avrupa genelinde sıcaklıklar, önümüzdeki hafta ortasına kadar düşecek. Avrupa'nın batısında etkili olacak Kuzey Kutbu'ndan gelen soğuk hava dalgası enerji krizinin ardından Avrupa ülkelerinin karşılaşacağı ilk soğuk hava dalgası olacak. 

Avrupa soğuk hava

Avrupa’da soğuk havalar başladı

Bloomberg'in haberine göre, İngiltere'nin başkenti Londra'da sıcaklıklar, ortalamanın neredeyse 5 santigrat derece altında olacak ve 27 Eylül'de bir gecede 6,5 santigrat derece düşecek.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 28 Eylül'de normal seviyelerin 3,5 santigrat derece altında olacak. Fransa ve İspanya'nın bazı bölgeleri de mevsim normallerinden 3-4 derece daha düşük sıcaklıklarla karşılaşacak. İngiltere'nin meteoroloji servisi Met Office, Kuzey Kutbu'ndan gelen soğuk hava nedeniyle önümüzdeki hafta başlarında havanın daha da soğuyacağı konusunda uyardı.

Öte yandan Avrupa ülkeleri enerji kullanımı daha da azaltmak için çalışmalarına devam ediyor. Avrupa'da şebeke operatörleri, bu kış gerektiğinde enerjiyi nasıl paylaştıracaklarına dair planlar hazırlıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal