Avrupa'da Göçmen Olmak! İnsanlık Dramı

8 bin Faslı göçmenin yasa dışı yollardan Ceuta şehrine giriş yapması Rabat ile Madrid arasında diplomatik krize sebep olurken, göçmenler küçük gruplar halinde de olsa bölgeye gelmeyi sürdürüyor.

20.05.2021-12:28 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-12:36) Avrupa'da Göçmen Olmak! İnsanlık Dramı

AFP muhabirlerinin haberine göre, Fas’ın Finidek kasabası sınırındaki Ceuta sahilleri boyunca çok sayıda İspanyol polisi yerleştirildi. Sahil güvenlik gemileri de, yüzerek gelmeye çalışan göçmenleri geri göndermek üzere 7/24 devriye geziyor.

Ceuta’ya düzeni geri getireceğine söz vererek, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, binlerce göçmenin eşi görülmemiş akınını ‘İspanya ve Avrupa için de ciddi bir kriz’ olarak isimlendirdi.

4 BİN 800 GÖÇMEN GERİ GÖNDERİLDİ

Madrid’deki İspanyol Parlamentosu önünde yaptığı konuşmada Sanchez, Pazartesi gününden itibaren 4 bin 800 göçmenin Fas’a geri gönderildiğini belirtti.

Diğer taraftan, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, İspanya’nın Kuzey Afrika’daki toprağı Ceuta (Sebte) kentine yaklaşık 8 bin Faslı göçmenin yasa dışı yollardan giriş yapması hakkında konuştu.

AVRUPA, BU TAKTİKLERİN KURBANI OLMAYACAK

Katıldığı radyo programında İspanya ve Fas arasındaki göçmen krizine dair değerlendirmede yapan Schinas, Avrupa’nın hiç kimse tarafından sindirilmeyeceğini söyleyerek, ''Avrupa, bu taktiklerin kurbanı olmayacak.''

Schinas, ''Ceuta Avrupa'dır, bu sınırlar Avrupa sınırlarıdır ve orada olanlar sadece Madrid’in sorunu değildir. Avrupalılar olarak bu hepimiz için bir sorun.''

AVRUPA'DA GÖÇMEN OLMAK

Hemen hemen her gün neredeyse göçmenlerin denize itildiği haberlerini alıyoruz... Yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden. Avrupa'nın vicdansız yönü yine gözler önüne serildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal