Avrupa'da Benzeri Olmayan Petrokimya Yatırımı Gerçekleşti

Macaristan devletinin de pay sahibi olduğu petrol ve gaz şirketi MOL Group tarafından orta ve doğu Avrupa'da tek olacak entegre polyol üretim tesisinin temeli atıldı.

28.09.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-13:59)

Macaristan'ın uluslararası petrol ve gaz şirketi MOL Group, 1,2 milyar avro yatırımla orta ve doğu Avrupa'da tek olacak entegre polyol üretim tesisinin çalışmaları başlatıldı. Orta Avrupa ülkeleri ve Türkiye, şirketin en önemli hedef pazarları içinde bulunuyor.

200 KİŞİYE İŞ İMKANI 

Alman Thyssenkrupp tarafından inşa edilecek polyol tesisi, 2021'in sonunda bitecek ve ilk ürünler 2022 itibarıyla piyasaya aktarılacak. 2023 itibarıyla tam kapasite göreve başlayacak olan tesis yıllık 200 bin ton polyol üretecek ve 200 kişiye iş imkanı sunacak.

 PETROKİMYADA 4,5 MİLYAR AVRO YATIRIM 

Tesisin açılışı esnasında söz sahibi olan MOL Group Petrokimya ve Rafineri Yatırımlarından Sorumlu Başkan Vekili Ferenc Horvath, dünyada plastik ham maddesi olarak kullanılan polyol ürününe olan talebin çoğaldığını aktardı ve devam etti, "2030 stratejimiz çerçevesinde, petrokimyada 4,5 milyar avro yatırım planlıyoruz. Stratejimiz kapsamında giderek büyüteceğimiz petrokimya yatırımlarımız açısından polyol tesisini mihenk taşı olarak görüyoruz." 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal