Avrupa Krizin Eşiğinde: Doğalgaza Yüzde 500 Artış

Avrupa'da krizin kapısı doğal gaz fiyatlarındaki artışla aralandı. Avrupa'daki enerji ve doğalgaz kıtlığı alarm verici boyutlara ulaşmak üzere.

27.09.2021-16:59 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-17:57) Avrupa Krizin Eşiğinde: Doğalgaza Yüzde 500 Artış

Dünya’yı etkisi altına alan ve 2 yıldır süren koronavirüs salgını ardından birçok ülke ekonomik problemler ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Avrupa’da da beklenen ekonomik kriz doğalgaza gelen zam ile belirginleşti. 

Pandemi sürecinde alınan kapanma ve evden çalışma önlemleri sonrasında Avrupa, enerji ve doğalgaz kıtlığı alarmı verdi. Tesislerde, pandeminin ardından toparlanmaya yetecek seviyelerde stok olmadığı belirtildi.

Stoklarında ciddi bir azalma olan Avrupa, geçen yıla kıyasla doğalgaz fiyatına %500 artış yaptı. Doğalgazı doğu ülkelerden ithal eden Avrupa, ihracatçıların doğalgazı daha fazla elinde tutmak istemesiyle büyük sıkıntı yaşıyor. 

AVRUPA’DA DOĞALGAZA YÜZDE 500 ARTIŞ 

Avrupa depolama tesislerindeki stokların düşük seviyelerde olduğunu belirtmişti. Bunun doğrultusunda gaz fiyatlarına geçen yıla oranla neredeyse %500 artış yapıldı. 

AVRUPA'YA YETECEK GAZ YOK 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın enerji güvenliği kıdemli danışmanı Amos Hochstein 20 Eylül'de Bloomberg Televizyonu'na verdiği demeçte, ‘’Kış gerçekten soğuksa, endişem Avrupa'nın bazı bölgelerinde ısınmak için yeterli gaza sahip olmayacağımızdır’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal