Avrupa gıda kriziyle boğuşuyor! Ürünlere sınırlama getirildi!

Almanya'da enerji fiyatlarındaki artış ve tedarik sıkıntısının etkisiyle üretici fiyatlarında artış hız kesmeden devam ediyor.

07.06.2022-17:56 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-17:56)

Almanya'da enerji fiyatlarındaki artış ve tedarik sıkıntısının etkisiyle üretici fiyatlarında artış hız kesmeden devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle tahıl ürünlerinde tedarik sıkıntısı hissedilmeye başlandı. 

Gözler yapılacak 4'lü toplantıya çevrildi

Ukrayna limanlarında bulunan tahıl stoklarının güvenli bir şekilde küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla tüm gözler yapılacak 4'lü toplantıya çevrildi. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler'in yer alacağı toplantı bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Rus gazetelerin haberlerinde Odessa'dan tahıl yüklü gemilerin çıkışı konusunda bir plan üzerinde anlaşıldığı dile getirildi.

Yüzde 50-70 arasında zam yapılacak

Yüzde 50-70 arasında zam yapılacak

Artan enerji, gaz ve akaryakıt fiyatları tüketicileri olumsuz etkilemesi devam ediyor. Son 48 yılın enflasyon rekoru kırıldığı Almanya, şimdide gıda krizi ile karşı karşıya. Gıdalarda buğday, un, süt, peynir, ekmek, makarna, yoğurt, sıvı ve işlenmiş yemeklik yağa ciddi oranda zam getirildi.  Birçok üründe yüzde 50-70 arasında zam yapacağı açıklandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal