Avrupa Birliği'nden Kritik Türkiye Açıklaması

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında bir süredir gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ülkemize yönelik kritik bir açıklama yapıldı.

21.01.2021-23:52 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-23:52) Avrupa Birliği'nden Kritik Türkiye Açıklaması

AB Komisyonunun komşuluk politikası ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi yaptığı açıklamada, 'İlişkilerimizde yeni bir sayfa açtığımızı ve stratejik çıkarlarımız için yapıcı ve karşılıklı fayda sağlayıcı şekilde iş birliği yapacağımızı ümit ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bugün yaptığı görüşmenin ardından ilişkilerde sıradaki adımları görüştüklerini, diyaloğun şart olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye- AB İlişkilerinde sıradaki adımlar hakkında görüş alışverişi yaptıklarını belirten Von Der leyen, 'Diyalog şart ama aynı zamanda sahada inandırıcı davranışlar bekliyoruz.'dedi

Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan AB Komisyonunun komşuluk politikası ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, Mevlüt Çavuşoğlu ile iyi bir görüşme yaptığını belirterek,  'İlişkilerimizde yeni bir sayfa açtığımızı ve stratejik çıkarlarımız için yapıcı ve karşılıklı fayda sağlayıcı şekilde iş birliği yapacağımızı ümit ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesi bekleniyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal