Avrupa Birliği, Suriyeli Mülteciler İçin Türkiye'ye 1,5 Milyar Euro Ödeyecek

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriyeli mülteciler için Türkiye'ye 1,5 milyar euro ödeyeceklerini açıkladı.

14.03.2019-14:48 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-14:39) Avrupa Birliği, Suriyeli Mülteciler İçin Türkiye'ye 1,5 Milyar Euro Ödeyecek

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'deki mültecilere yardım için AB'nin Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı çerçevesinde Ankara'ya ikinci dilim olarak 1,5 milyar euro vereceklerini söyledi.

"1,5 MİLYAR AKTARACAĞIMIZI TEYİT ETMEK İSTERİM"

Brüksel'de AB ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan "Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansının açılışında açıklamalar yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "AB, 2019'da Suriye'deki kriz için 560 milyon euro taahhüt ediyor. Aynı miktarı 2020 ve 2021'de de aktarmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

AB'nin taahhütlerini yerine getirme hususunda kararlı olduğunu söyleyen Mogherini, "Türkiye'deki Suriyeliler için ikinci 3 milyar euronun 1,5 milyarını vereceğimizi teyit etmek isterim." dedi.

'TOPLUMSAL YAPININ YENİDEN YAPILANMASI GEREKİYOR'

BM liderliğinde Cenevre görüşmelerinin müzakere edilmiş siyasi bir çözüm bulunması için önem taşıdığına dikkati çeken Mogherini, aynı zamanda ateşkeslerin de siyasi bir kapsamda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Mogherini, Avrupa tarihinin de ifade ettiği gibi adaletin uzlaşı olmadan gerçekleşemeyeceğini söyleyerek, Suriye'de aynı zamanda toplumsal yapının da tekrar yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Suriyeli göçmenlerin ülkelerine dönüşleri için emniyetli yollar oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Mogherini, senelerdir Suriyelilere ev sahipliği yapan Türk, Lübnan ve Ürdün hükümetlerine ve halklarına teşekkür etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal