AVM’lerde 'Arttırılmış Gerçeklik Gözlükleri' Dönemi Başladı

Kovid-19 salgını kapsamında gerçekleştirilen uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

03.06.2021-20:34 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-20:46) AVM’lerde 'Arttırılmış Gerçeklik Gözlükleri' Dönemi Başladı

Kovid-19 salgını tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Tüm dünya, sosyal hayatı kolaylaştırmak amacıyla büyük bir çabaya girdi. 

Kovid-19, şüphesiz en çok sosyal hayatımızı etkiledi. Türkiye’de salgının başından beri uygulanan HES kodu uygulaması ile birçok yerde kolaylık sağlandı. Fakat son zamanlarda AVM girişlerinde oluşan HES Kodu kuyrukları, sosyal mesafe kurallarını tehlikeye atmaya başlamıştı. Bu kapsamda özel bir uygulamaya geçildi. 

4 AVM’DE UYGULAMAYA GEÇİLDİ

90 AVM’de güvenlik hizmeti veren şirket, arttırılmış gerçeklik gözlükleri kullanmaya başladığını duyurdu. Pilot 4 AVM’de uygulamaya geçen özellik, uzayan HES Kodu kuyruklarının önüne geçti. Şapkanın üzerine yerleştirilen gerçeklik gözlüğü gelen misafirlerin HES kodlarını okuyarak riskli ve risksiz tanımı yapıyor.  

‘ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK GÖZLÜKLERİ FARKLI ALANLARDA DA KULLANILABİLİR’

Uygulama hakkında konuşan Türkiye AVM Segment Lideri Barış Yelman, ‘Örneğin uzak mesafelerdeki projelerde, merkezdeki yetkili ile iletişim kurmak ya da kamera aracılığıyla görev atamak içinde kullanılabilir. Artırılmış gerçeklik gözlükleri, dış etkilere son derece dayanıklı bir ekipman. Yağıştan etkinlenmiyor, 2 metre yükseklikten düştüğünde kırılmıyor.  Yüksek sıcaklıkta ya da tozlu ortamlarda kullanılabiliyor. Pil ömrü oldukça uzun. Pili bitse bile cihaz kapatılmadan yedek pili değiştirilebiliyor. Ürün istediğinde sesli komutlarla da çalışabiliyor’ dedi. 

‘AVM’LERDE ZİYARETÇİ SAYILARI ARTTI’

Uygulamanın havalimanlarında da kullanılacağını açıklayan Yelman, ‘Havalimanı, AVM gibi insan girişlerinin yoğun olduğu yerlerde birtakım yeni uygulamalar hayata geçirdik. Sıra ve HES kodu kontrol uygulamaları gibi güvenli geçişe imkan sağlayan senaryoları hayat geçirdik. Bu dönemde ziyaretçilerimizin kendilerini emniyette ve güvende hissetmeleri için çalıştık. Eskiye oranla AVM’ye gelen ziyaretçi sayılarında düşüş oldu. Ama 1 Haziran’dan itibaren yüzde 70’lerde bu sayıların artığını gözlemliyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘RİSKLİ KİŞİ SAYISINDA CİDDİ AZALMA VAR’

İlk HES kodu uygulaması ile AVM içine alınanların yüzde 1’inin riskli olduğunu söyleyen Yelman, ‘Ancak uygulamanın yaygınlaşmasıyla bu oran çok azaldı. Riskli çıkan kişilerin, AVM’ye girişlerine izin vermiyoruz. Özel güvenlik şube ekiplerine bildirdiğimiz kişiler de oldu’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal