AVM'ler Mayıs Ayında Kapılarını Açıyor

Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezlerinin 8-15 Mayıs tarihleri arasında açılması planlanıyor.

23.04.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-16:37) AVM'ler Mayıs Ayında Kapılarını Açıyor

 

Çin'in Vuhan ketinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, alınan önlemler kapsamında birçok iş yeri kapatıldı. AVM'ler de önlem amaçlı olarak kapatılırken, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş alışveriş merkezlerinin açılacağı tarihe dair bilgi verdi. 

Altaş yaptığı açıklamada, AVM'leri 8 - 15 Mayıs arasında kontrollü olarak açmaya hazırlandıklarını belirterek, "İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkeler kademeli olarak alışveriş merkezlerini açtı. Burada amaç gelir beklemek değil. Hayatın yavaş yavaş normale döndürülmesini sağlamak." ifadelerini kullandı.

KADEMELİ ŞEKİLDE AÇILACAK

İlk etapta normal alanları açmayı planladıklarını söyleyen Altaş, "Ancak kurallar ve hijyen önlemleri çok sıkı olacak. Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak. Belli aralıklarla müşteri alınacak. Bu konuda Bilim Kurulu, kamu ve perakendecilerle konuşuyoruz. Kamu tarafında kontrollü açılabileceğine yönelik görüşler var. Perakendecilerin de görüşlerine kulak vererek, ciddi kontrollerle ve şartlara uyularak kademeli olarak açmayı planlıyoruz." dedi. Altaş ayrıca, gastronimi, sinema ve çocuk oyun alanlarının daha ileri tarihte açılacağını söyledi.

Ülke genelindeki AVM'lerin yüzde 80'inin kapalı olduğu aktaran Altaş, "Diğerleri açık kalsa da perakendeciler mağaza açmadığı için fiili olarak kapalı. Açılma kararı önce küçük illerde denenebilir. Vakaların daha az olduğu yerlerde. Burada kamuyla en uygun şekilde hareket edeceğiz, Bilim Kurulu ve kamunun tavsiyelerine göre açılış yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"3 AY KİRA ALINMAMASINI TALEP EDİYORUZ"

Öte yandan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel de konuyla ilgili açıklama yaptı. Öncel, "Açılış koşullarının bize uygun olması gerekir. Hijyen ve sosyal mesafe konularında ciddi önlemler alınmalı. Küçük mağazalarda bir müşteri çıkmadan diğeri alınmamalı. Ayrıca AVM'ler açıldıktan sonra 3 ay markalardan kira alınmamasını talep ediyoruz. Ayrıca kontrat değil ciro kirasına dönülmesi gerekir. Markaların yaşaması için bu gerekiyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal