AVM’de katliam gibi saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan bir alışveriş merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerinden edinilen ilk bilgilere göre silahlı saldırı sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı.

07.05.2023-08:55 - (Son Güncelleme: 07.05.2023-18:09) AVM’de katliam gibi saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Teksas eyaletindeki Allen Premium Outlets isimli alışveriş merkezine giren bir saldırgan etrafa ateş açmaya başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırgan etrafa rastgele biçimde ateş ederken, olay yerinden edinilen ilk bilgilere göre silahlı saldırı sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı.

Çok sayıda ölü ve yaralı var

Silahlı saldırı bölgede panik yarattı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve ölü sayısının 9 olduğunu duyururken, yaralananlardan 3’ünün durumunun ise ağır olduğunu belirtti.

ABD Teksas silahlı saldırı

Yetkililer saldırganın ağır ve otomatik silahlar kullandığını tespit etti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda saldırganın etrafa ateş açtığı ve en az 30 el ateş edildiği de belirtildi. Görgü tanıkları yaşamını yitirenler arasında çocukların olduğunu da belirtti.

Saldırgan da dahil 9 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Allen bölgesinde yaşanan saldırı ile ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden bir açıklama yaptı ve yerel yetkililere yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. (İnternethaber)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal