Avlu Nerede Çekildi?

Avlu, dram türünde çekilmiş bir Türk televizyon dizisidir. İlk bölümü 29 Mart 2018 tarihinde Star TV kanalında yayınlanmıştır. Avlu, Avustralya yapımı Wentworth isimli diziden uyarlanmıştır.

03.07.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:52) Avlu Nerede Çekildi?

Avlu dizisinin yönetmenliğini Yüksel Aksu, Hülya Gezer ve Şafak Bal birlikte yapmaktadır. Dizinin senaryosu ünlü senarist Ahmet Yurdakul’a aittir. Avlu'nun yapımcısı Hayri Aslan’dır.

Toplamda 2 sezon ve 44 bölümden meydana gelen avlu dizisi 2018 yılında Star TV'de karşımıza çıkmıştır. 2019 yılında ise netflix platformunda yayınlanmaya başlamıştır. Dizi şu anda sezon arasına girmiştir. Avlu dizisinin bölümleri ortalama olarak 120 dakika ile 130 dakika arasında sürmektedir.

Dizinin başrollerinde Demet Evgar, Nursel Köse, Ceren Moray ve Kenan Ece gibi tanınmış isimler dikkat çekiyor.

Avlu Dizisinin Konusu

Dizinin ana karakterlerinden olan Deniz eşinden şiddet gören bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Bir gün aralarında geçen bir tartışma sonucunda Deniz’in eşi Deniz'in kızı tarafından silahla vurulur. Ardından suçu üstlenen Deniz tutuklanır ve hapishaneye gönderilir. Hapishanede Azra ve arkadaşları ile yakınlaşır. Azra hapishanede sözü geçen iki kişiden birisi olarak görünüyor. Sözü geçen diğer karakter ise Kudret. Azra'nın arkadaş grubu ile Kudret'in grubu arasında daima bir çatışma var.

Deniz, kızına ulaşmak için Azra’nın arkadaşlarından yardım istiyor. Telefon ile kızının ulaştığı sırada eşinin kardeşe Nilgün kızımın annesi ile konuştuğunu anlayıp Deniz'i hapishane yönetimine şikayet ediyor. Hapishane müdürü bu olaydan sonra Azra ile başa çıkamadığını düşünüp Kudret'i hücresinden çıkartıp Azra’nın bulunduğu bloğa gönderir. Ardından Kudret, Deniz’i kendi tarafına çekmeye çalışır fakat Deniz kabul etmez.

Denizin eşinin bir yanım şikayetini geri çekmesi sonrasında Deniz hapishaneden çıkmaya çalışırken bir kavganın ortasında kalır. Hapishanedeki bu kavga sırasında hapishane müdürü öldürür. Kavgaya müdahale ettikleri sırada gardiyanlar ve mahkumlar tarafından ölen müdirenin cesedinin yanında Deniz yakalanır. Cinayet üstüne kalan Deniz kocası şikayetini geri çekmesine rağmen hapishaneden çıkamaz. Kudret müdürünün bilekliğini ben izleme hücresine koydurur ve yapılan aramada bilekliğin bulunması sonrasında savcı cinayeti Deniz'in yaptığından emin olur ve ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmasını ister.  Annesinin hapishanede kalmasına gönlü razı olmayan Ecem ise babasına vurduğunu itiraf ederek hapishaneye annesinin yanına gelir. Aydın’dan hapishanede gerçekleşen olaylardan kızını korumaya çalışan Deniz’in ve Ecem’in başına türlü olaylar gelir.

Anne ile kızı arasındaki bağı ve kadın hapishanelerindeki yaşamı ekranlara taşıyan Avlu dizisinin konusu izleyicileri duygulandıran drama türünde çekilmiştir. Dizi de Deniz karakterini Demet Evgar canlandırmaktadır. Deniz'in kızı olarak Eslem Akar'ı ekranlarda görüyoruz. Azra karakterini Ceren Moray, Kudret karakterinin Nursel Köse canlandırmıştır. Müdire Nihal olarak Şebnem Dönmez'i, Deniz’in eşi olarak Teoman Kumbaracıbaşı'nı izlemekteyiz.

Avlu Nerede Çekildi?

Avlu dizisinin çekimleri İstanbul'un Ümraniye semtinde yapılmıştır. Dizinin çekimleri için Ümraniye'de hapishane stüdyosu kurulmuştur. Kurulması yaklaşık olarak 4 ay sürmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal