Av sezonu sona erdi, yasağa uymayanlara yaptırım geliyor!

Av sezonunun 3 Mart itibarıyla kapanmasıyla birlikte, av yasağına uymayanlara ciddi yaptırımlar getirilecek. Doğayı koruma amacı güden bu önlem, avlanmanın kontrolsüz bir şekilde devam etmesini önlemeyi hedefliyor.

13.03.2024-16:36 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-16:36) Av sezonu sona erdi, yasağa uymayanlara yaptırım geliyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında belirlenen 2023-2024 Av Dönemi'nin 3 Mart itibariyle sona erdiği hatırlatıldı. Açıklamada, av sezonunun av hayvanlarının doğal yaşam evreleri göz önüne alınarak belirlendiği ve ülke genelinde av yasağının av hayvanlarının üreme dönemiyle başladığı vurgulandı. Avcılık faaliyetlerinin kontrollü ve sürdürülebilir bir şekilde yapılabilmesi için belirlenen av sezonu, av hayvanlarının eşleşme, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi önemli yaşam evrelerini dikkate alarak düzenlenir. Bu doğal döngünün korunması, biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği ve avlanmanın kontrol altında tutulması amacıyla belirlenen av sezonlarına uymayanlara yaptırımlar uygulanacak.


Kurallara uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacak

Av sezonunun açılacağı ve duyurulacağı tarihe kadar av ve yaban hayvanlarını avlamanın, rahatsız etmenin ve yavruları ile yumurtalarını toplamanın yasak olduğu bilinciyle tabi ortamlarda daha hassas olunması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma-kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmekte olup kurallara uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacaktır." 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal