Atlanta'nın Meşhur Yemekleri

Atlanta mutfağı deyince akıllara genellikle Amerikan mutfağının örnekleri gelir. Ancak Atlanta mutfağı sadece bu kadar değil. Atlanta'da gideceğim ama farklı ne yemem gerektiğini bilmiyorum diyorsanız gelin hep birlikte Atlanta'nın popüler yemekleri listesine göz atalım...

13.06.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:37) Atlanta'nın Meşhur Yemekleri

Atlanta'nın Meşhur yemekleri listesine baktığımızda elbette Amerikan mutfağının yansımalarını görüyoruz. Hamburger, sosisli sandviç gibi hızlı tüketim ürünleri Atlanta'da da oldukça popüler gıdalardan. Fakat Atlanta'da çok farklı damak zevklerine hitap edecek yemeklere de rastlamak mümkün.

Avocado Tacos

Meksika yemek kültürüne ait olan taco ile son yıllarda oldukça popüler olan avokadonun harmanlanmasıyla oluşan bir yemek. Atlanta'da taco oldukça sevilen ve farklı çeşitleri yapılan bir yemek. Biz bu yazımızda avokadolu olanına yer vermek istedik. Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız bu ürüne de mutlaka şans vermelisiniz. 

Foie Gras

Kurtulmuş kaz ciğerinin bolca karabiberle süslenmesiyle elde edilen bu yemek sofistike yemek zevkleri olanlara hitap ediyor. 

Hambuger

Amerika denilince akla hamburger gelmemesi mümkün değil. Elbette ülkemizde de hamburgercilere sık sık rastlıyoruz fakat Amerikalılar için neredeyse her öğün yenilebilecek bir yemek. Hamburger sevdasıyla anılan bir ülkeye gidip farklı çeşitlerini denemeden dönmek olmaz. 

Lobster Fried Rice

Türkçesi ıstakozlu kızarmış pilav anlamına gelen bu yemek hem çok farklı hem de çok doyurucu olmasıyla Atlanta'nın meşhur yemekleri arasında kendine yer buluyor. Deniz ürünlerini seviyorsanız bu yemeğe de şans verebilirsiniz. 

Ton Balığı

Deniz ürünlerini sevenler için Atlanta'da tadına bakılması gerek lezzetlerden bir tanesi de ton balığı. Hafif yemekleri sevenler salata çeşitlerini, ekmeksiz doymayanlar sandviç çeşitlerini deneyebilirler. Atlanta'da oldukça sevilen bir yemek olan ton balığının çeşitlilik sayısıda sevilmesiyle doğru orantılı olarak artıyor. 

Popsicle

Buzlu dondurmalar Atlanta'da da seviliyor olmamalı ki Popsicle Atlanta'nın meşhur yemekleri arasında kendisine yer bulmuş. Hemen hemen her markette bulabileceğiniz bu dondurmayı Atlanta'da gittiğiniz bir yaz günü mutlaka denemelisiniz. 

Fruit Tart

Amerikalıların hamburger kadar sevdiği diğer bir yemek ürünü de turta. Atlanta'da, ülkemizde de bulunmasına rağmen fazla popüler olmayan meyveli turtaların çok farklı çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Bu yüzden dünya genelinde yaygın olsa da sevilmesi ve çeşitliliğiyle meyveli turta Atlanta'nın meşhur yemekleri arasında kendisine yer buluyor. 

Donut

Amerikalıların en sevdiği yiyeceklerden bir diğeri olan donut da Atlanta'nın meşhur yemekleri listesinde bulunuyor. Donut tüm dünyada tüketilen bir tatlı olmasına rağmen Atlanta'da çok daha farklı çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Tatlıyı seviyorsanız donutları da anavatanında deneyip sevmemeniz için hiçbir sebep yok.

Hot Dog

Yapımı oldukça basit olan bu sosisli sandviç yemeği Atlanta'da hemen hemen her restoranın menüsünde görmeniz mümkün. Basit olmasına rağmen Amerikalıların oldukça sevdiği yiyecekler arasında bulunuyor. 

Clam Chowder

Clam Chowder aslında bir deniz tarağı çorbası olsa da çorba kasesi yerine ekmeğin içinde sunulmasıyla farkını ortaya koyarak Atlanta'nın meşhur yemekleri listemizde kendisine yer kazanıyor. Yemekte sunuma değer veriyorsanız bu çorba sizin estetik zevkinizi epeyce tatmin edecektir. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal