Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 145 bin 300 ağaç ile yeni yeşil alan kazandırılıyor...

Son günlerde yapılan paylaşımlara göre Atatürk Havalimanı'nın kapanacağı konuşuluyor. Bunu duyan vatandaşlar ise bu açıklamalarda bir doğruluk payı olup olmadığını araştırıyor. İşte detaylar...

27.05.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-14:21) Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 145 bin 300 ağaç ile yeni yeşil alan kazandırılıyor...

İstanbul'un fethinin 569. yılının kutlamaları kapsamında 29 Mayıs günü Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesi projesi için 145 bin 300 adet ağaç dikimi gerçekleşecek. Bu olayla yeşil alan çoğaltma işlemleri başlayacak.

29 Mayıs Pazar günü İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kutlanacak. Kutlamalarda Atatürk Havalimanı'na yapılan Millet Bahçesi açılışı için ağaç dikimi gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de katılacağı törende fetih tarihini temsilen 145 bin 300 ağaç dikilecek.

Atatürk Havalimanı’nda kaç pist kapatılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Havalimanı projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında pistlerden birinin açık kalacağı belirtildi. Kurum, yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, acil durumlarda kullanılmak üzere Atatürk Havalimanı'nda yer alan pistlerden birinin faaliyet göstereceğini kalan alanla da İstanbul'a 5 bin metrekare yeşil alan olarak döneceği müjdesinden bahsetti. Murat Kurum açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi değerli arkadaşlar burası hiçbir şekilde altını çizerek ifade etmek istiyorum, imara açılmayacak. Herhangi bir konut projesi, herhangi bir ticari ünite bu alana yapılmayacak. Bu noktada bu alanın Katarlılara, yurt dışındaki kardeşlerimize, dostlarımıza satılması gibi bir durum söz konusu değil."

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi

Murat Kurum'un yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk Havalimanı kapatıldıktan sonra, E-5 ve Yenibosna'daki trafik yükü tam yüzde 30 azaldı. Burayı tamamen de kapatmıyorsunuz tabii ki. Buradaki doğu-batı pisti açık kalacak ve acil durumlar için kullanılacak. Kuzey-güney pisti, hem oraya acil durum hastanesi yapıldı hem de buradaki uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlara da sıkıntı verdiği için, onları riske ettiği için, burası kapatılıp yine İstanbulluların hizmetine kazandırılacak.”

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak?

Yeşillendirme amacıyla yapılan proje doğrultusunda 8 buçuk milyon metrekarelik alanın 5 milyonluk alanı Millet Bahçesi olarak halka açılacak. Bu projenin 2023 senesinin ilk yarısında hizmete açılacağı düşünülüyor. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal