Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi mi olacak?

İstanbul Havalimanının açılması sonrasında normal seferlere kapatılan Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi olacağı yönünde ortaya çıkan haberlere ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaptı.

14.04.2022-21:08 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-21:08) Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir konuşmasında 2053 Türkiye vizyonu projelerinde Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesine dönüştürmek gibi bir çalışmaları olacağını söylemişti. İstanbul Havalimanı'nın açılmasından sonra normal seferlere kapatılan Atatürk Havalimanı gerçekten Millet Bahçesi mi olacak?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi mi olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı bir iftar yemeğinde Atatürk Havalimanı'nın hikayesinin bittiğini ve bölgedeki kuzey-güney pistinin Millet Bahçesi olarak çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Bu çalışmalar ile ilgili ihalenin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, yaklaşık olarak 2 milyon metrekareye sahip bir alanın olacağını ve dış ve iç hat terminalleri için de farklı bir fonksiyon çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi mi olacak?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi mi olacak?

Atatürk Havalimanı'nın gerçekten Millet Bahçesi olup olamayacağı ile ilgili konuşulan konular hakkında net açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

İstanbul Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirdikten sonra normal seferlere kapalı olarak tutulan Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürmek için başlatılan hazırlıkların sonuna geldiklerini söyledi. Bakan Kurum, çalışmalarla ilgili ilk kazmanın Mayıs ayı içinde vurulacağını belirterek, çalışmaların tamamlanması sonrasında ortaya çıkacak olan projenin Türkiye'nin en büyük millet bahçesi projelerinden biri olacağını ifade etti.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi mi olacak?

Yurt dışında gıptayla bakılan parkları aratmayacak bir Millet Bahçesi planlarının olduğundan bahseden Bakan Kurum, herkesin orada güzel vakitler geçireceğini ve sadece parktan ziyade bölgenin kültür, sosyal yaşam merkezi olacağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal