ATAK Helikoptere ASELSAN Dokunuşu

Terörle mücadele operasyonlarında önemli rol alan ATAK Helikopter ASELSAN'ın ürettiği IFF Mod 5/5 Cevaplayıcı cihaz ile birleşiyor.

28.05.2021-11:24 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-11:50) ATAK Helikoptere ASELSAN Dokunuşu

Türkiye'nin terörle mücadelesinde yaptığı operasyonların gözbebeği olan T129 Atak helikopteri, dostu-düşmanı ASELSAN'ın ürettiği cihazla tanıyacak. ASELSAN, görev icra eden dost platformlarını sorgulama ve cevaplama yöntemiyle hızlı ve doğru şekilde teşhis edilmesini sağlayan dost-düşman tanıma sistemlerini geliştirerek güvenlik güçlerinin kullanımına sundu.

ATAK HELİKOPTER ASELSANLA BULUŞUYOR

ASELSAN'ın sistemini geliştirdiği IFF Mod 5/S Cevaplayıcı cihaz türlü helikopterler, uçaklar, insansız hava araçları ve gemilerde kullanılmakta. Cihazın son aşamasında T129 Atak helikopterine entegresi gerçekleşti ve testleri tamamlanıp kullanıma hazır hale getirildi. Bundan sonraki Atak teslimatlarına ASELSAN'ın IFF Mod 5/S Cevaplayıcı cihazı da dahil olacak.

NATO ordularının dahi en yeni dost-düşman sorgulama sistemi olarak  geçiş yaptığı IFF Mod 5/S, Türkiye'de milli özgünlükler de katılarak platformlara entegre ediliyor.

Atak Helikopter

IFF Mod 5/S, cihazın geçmişteki modlarına göre daha uzun menzilden sorgulama, dinleme, karıştırma ve aldatmaya karşı artırılmış direnç, yüksek tanımlama kabiliyeti ve Milli Kripto Cihazı kullanımı gibi imkanlar sağlıyor. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından üretilen T129 Atak helikopterinin performansı zorlu sıcak hava-yüksek irtifa görevleri için hazırlanarak, gece ve gündüz koşullarında yüksek manevra ve performans özelliğiyle operasyonlarında etkin şekilde görev alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 2018'de IFF Mod 5/S cevaplayıcı, kısa-orta menzilli sorgulayıcı, uzun menzilli sorgulayıcı, birleşik sorgulayıcı-cevaplayıcı sistemlerinin geliştirilmesi, seri üretiminin yapılması ve platformlarla birleştirilmesine yönelik sözleşme imzalanmıştı.

Atak Helikopter

TÜRKİYENİN İLK KADIN TAARRUZ HELİKOPTER PİLOTU

Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut, aldığı 9 haftalık eğitimin ardından taarruz helikopter pilotu olmaya hak kazandı. Karabulut ''Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmaktan, bu görevi ifa etmekten gurur duymaktayım'' dedi.


İlk kadın taarruz helikopter pilotu Özge Karabulut

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal