Ata Demirer kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ata Demirer oynadığı filmler hangileri? Ata Demirer hayatı ve biyografisi

Ünlü komedyen ve film oyuncusu Ata Demirer verdiği kilolar ile sosyal medyada gündem oldu. Pek çok kişi başarılı oyuncunun hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki Ata Demirer kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ata Demirer oynadığı filmler hangileri? İşte Ata Demirer hayatı ve biyografisi…

06.02.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-17:17)

Türk komedi dalındaki sayılı isimlerden birisi olan Ata Demirer’in hayatı ve kariyeri merak edildi. Geçmiş dönemdeki kilolu haliyle akıllara kazınan başarılı isim, 5 ayda 30 kilo verdiğini açıkladı ve sosyal medyada gündem oldu. Mide ameliyatı iddialarını da yalanlayan Ata Demirer’in özel hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Ata Demirer kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ata Demirer oynadığı filmler hangileri?

Ata Demirer Zayıf Hali

Ata Demirer kimdir?

Oyuncu ve komedyen Ata Demirer, 6 Temmuz 1972 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Ata Demirer, müziğe olan yeteneğini küçük yaşlarda keşfetti. Bursa Erkek Lisesi'nde ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra son sınıfta Çelebi Mehmet Lisesi'ne geçti ve buradan mezun oldu. Okul hayatında başarı elde edemeyen Demirer, ağabeyinin yardımıyla gece kulüplerinde piyanist-şantör olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü'nü kazanarak İstanbul'a taşındı.

Konservatuvar yılları boyunca İstanbul'da müzisyenlik kariyerine devam etti. Bu dönemde arkadaşlarının destekleriyle bar komedyenliği denemelerine başladı. Vitamin Grubu üyesi Gökhan Semiz ile yakın arkadaşlığı sayesinde 1995 yılında stand-up gösterilerine başladı. Aynı zamanda Vitamin Grubu'nun "Turkish Kovboylar" adlı şarkısındaki gazeli seslendiren kişi olarak da tanındı.

E.Ş.E.K Tiyatro Grubu'nun kurucusu Uğur Uludağ'ın aracılığıyla ilk profesyonel stand-up gösterisini gerçekleştirdi. 1995 yılında Asos'ta verdiği müzikli şov sırasında keşfedilerek Dormen Tiyatrosu'nda "Komik Para" adlı oyununda rol aldı. Aynı yıl kendi kurduğu "Ege Kumpanya" adlı gösteri orkestrası ile birçok mekanda sahne aldı.

Ata Demirer, Uğur Yücel ile tanışmasıyla komediye olan tutkusunu keşfetti ve konservatuvar eğitimini yarıda bırakarak stand-up gösterilerine odaklandı. 1996 ile 1998 yılları arasında birçok mekanda gösteri yaptı. Leman Kültür'e oyununun kaydını götürdü ve çok beğenilmesi üzerine 1998 yılında "Tek Kişilik Dev Kadro" adlı oyunu ile Leman Kültür'de sahne aldı.

Ata Demirer Zayıf Hali

Bu oyunu yaklaşık 1000 kez sahnede oynayan sanatçı, oyunda geçen karakterlerin benzerleri ile bir televizyon şovu hazırladı. "Korsan TV" adlı program, ekranda 42 bölüm gösterildi. Televizyonda görülmesi ile şöhreti artan Demirer, daha sonra Vizotele Tuuba, Neredesin Firuze gibi projelerde yer aldı. "Kısık Ateşte 15 Dakika" filmi ile ilk başrolünü aldı. Birçok televizyon dizisinde rol aldı ancak yurt çapında tanınması ve sevilmesi, "Avrupa Yakası" adlı dizide 3 sezon boyunca canlandırdığı "Volkan" karakteri ile oldu.

İki adet müzik albümü de bulunan Ata Demirer, daha sonra "Hacıyatmaz" adlı televizyon programına başladı. Gani Müjde tarafından yazılan ve yönetilen "Osmanlı Cumhuriyeti" adlı filmde Osmanlı padişahını canlandırdı. 'Eyyvah Eyvah' serisinin izlenme rekorları kırmasının ardından, merakla beklenen yeni filmi 2012 yılında "Berlin Kaplanı" ile seyircilerin karşısına çıktı. 2014 yılında 'Eyyvah Eyvah' filminin üçüncüsünü çekti.

Ata Demirer, 22 Nisan 2012 tarihinde oyuncu Özge Borak ile evlendi. Ancak 13 Kasım 2014 tarihinde boşandılar.

Ata Demirer oynadığı filmler hangileri?

2001 - 2003 - Tatlı Hayat

2003 - Neredesin Firuze

2003 - Vizontele Tuuba

2004 - 2006 - Avrupa Yakası

2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika

2008 - 2009 - Avrupa Yakası

2008 - Osmanlı Cumhuriyeti

2010 - Eyyvah Eyvah

2011 - Eyyvah Eyvah 2

2011 - İstanbul'un Altınları

2012 - Berlin Kaplanı

2014 - Eyyvah Eyvah 3

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal