Asya Pol Genel Direktörü Enveroviç: ABD, Türkiye Üzerinden Rusya ile Karadeniz’de Savaş Peşinde

Rusya, Balkanlar, Karadeniz ve Asya kıtasında oldukça geniş bir güvenlik ve istihbarat ağına sahip olan Uluslararası Asya Polis Teşkilatı’nın Genel Direktörü Talat Enveroviç’ten şok Kanal İstanbul uyarısı geldi.

04.07.2021-14:55 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-14:45) Asya Pol Genel Direktörü Enveroviç: ABD, Türkiye Üzerinden Rusya ile Karadeniz’de Savaş Peşinde

Haber365 ÖZEL

Asya Kıtasının en büyük uluslararası polis teşkilatı olan ve Merkezi Moskova’da bulunan, Çin, Hindistan, Rusya, Türk cumhuriyetleri gibi bir çok devletin üyesi olduğu Asya Pol polis teşkilatının genel Direktörünün haber sitemize verdiği röportajda şok sözler söyledi.

Asya Pol Genel Direktörü General Enveroviç, “Batılı emperyalistlerin bölgemizi yeniden bir çatışma alanına çevirerek buradan sömürge düzenlerini devam ettirmenin hesabı içerisinde olduklarını” belirtti.

Asya Pol Genel Direktörü Talat Enveroviç haber sitemize yaptığı özel açıklamada dile getirdiği görüşler Rusya devletini düştüğü durum ile sömürgeci ülkeleri bölgemizde giriştikleri çirkin eylemleri gözler önüne seriyor. Enveroviç özellikle Karadeniz'de yaşanan olaylara dikkat çekerek şunları söyledi:

"Son zamanlarda Karadeniz'de yaşanan olayların tamamı bir planın parçasıdır. Bunları yan yana koyup değerlendirdiğimizde yaşananların tamamını aynı merkezde bir plan ve program çerçevesinde harekete geçirdiğini görüyoruz."

Kanal İstanbul konusunda da dikkat çeken Enveroviç Rusya'nın bu projeye karşı olmadığını ancak Batı’nın Rusya'nın kanal İstanbul'a karşı olduğu algısını oluşturmayı başardığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu merkezler Kanal İstanbul'un yapımında ve proje aşamasında ABD'nin yer aldığını Rusya'nın da buna karşı olduğunu göstermeye çalışarak iki tarafı Türkiye üzerinden çatıştırmayı ve dolayısıyla Türkiye'yi yıpratıp güçsüzleştirmeyi hedeflediklerini görüyoruz. Eskiden Türk gölü olan ve bugün de Türk-Rus gölü olan Karadeniz'i yeni bir savaş alanı yapmak istiyorlar. Ve batı dünyası, Karadeniz'deki mevcut statükoyu yıkmak için elinden gelen bütün gayri ahlaki ve gayrimeşru aparatlarını kullanacaktır. Bu kirli oyunun bir diğer adımı da Türkiye'yi destekler gibi görünüp NATO’yu kullanarak ve NATO yanlarına alarak Karadeniz'de Türklerin en ön cephede olduğu bir çatışma bir savaş çıkarmanı planlarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu, batının bildiğimiz tarihsel bir planıdır. Asla Türklerle Ruslar dost olsun, bir araya gelsin birlikte iş yapsın istemiyor Batı. 

Batı’nın bu planlarını örneklersek; Biden göreve gelir gelmez açıkça Rusya düşmanlığı yaptı. Soğuk Savaş dönemi paradigmasının daha gerisine düştü. Türkiye ve NATO’yu yanına alarak hem Avrupa hem Türkiye topraklarında Rusya'ya karşı ciddi bir kara kuşatması girişimde bulundu. Ve hatırlarsanız NATO'nun bölgedeki tatbikatların ı kullanarak Rusya'yı korkutmaya çabaladılar. Bununla da yetinmedi Biden. Rusya devlet başkanı Putin için katil dedi. Ancak Cenevre'deki görüşmelerde ABD başkanının Putin ile görüşme de kelimenin tam anlamıyla süt dökmüş kediye dönüşmesi ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konudur. 

Bu görüşmeden sonra her iki tarafın açıklamalarına baktığımızda ABD başkanını kendi ülkesinde veya başka yerde hem Rusya hem de Rusya lideri aleyhine attığı bütün iftiralar sarf ettiği bütün sözlerin hiçbirinin gündeme gelmediği aksine Putin'den yardım istediği görülmektedir. Ve bu görüşmede ABD başkanı ilk iş olarak Ukrayna'yı sattı ve Ukrayna'yı Rusların insafına bıraktığını açık açık belli etti. 

Bu görüşmede sonra şu ortaya çıktı ki Biden’ı seçen Londra merkezli sermaye finans çevreleri ile Pentagon çok kötü ters köşeye yapmıştır Biden bu çete ile Pentagon'un hiçbir talebini Rus devlet başkanına karşı dile getiremem iştir hatta kırmızı çizgi olarak belirledikleri ukrayna'yı resmen satmıştır.

İngiliz savaş gemisinin Karadeniz’de provokasyon peşinde olduğunu öne süren General Enveroviç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İngiliz savaş gemisinin Rus karasuları olan Kırım açıklarına gelmesi ve Rus gemileri tarafından uyarı ateşi ile durdurulması göstermiştir ki Londra merkezli ile sermaye ile Pentagon Rusya'nın üzerine gitmeyi ve Karadeniz’i karıştırmayı bırakmayacaklardır.

Karadeniz'deki karma şeyi Kanal İstanbul üzerinde yürütmeye hedeflemektedirler. Sanki batının Kanal İstanbul konusunda Türkiye'nin yanında yer aldı algısı oluşturmaktadır oysa yurtta içerisinde Kanal İstanbul'a karşı hareket edenlerin tamamı Batı tarafından yönlendiriliyor ve finanse ediliyor. Batı, tazıya kaç, tavşana tut diyor. Burada Rusya ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Ama şu anki hem Rus hem de Türk devlet aklı buna müsaade etmiyor, etmeyecektir. Bundan sonraki aşama, Batı’nın klasik siyasi cinayetler aşamasıdır. Hem Türk devleti, hem de Rus devleti kendi liderinin can güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa çekinmeden ve hiçbir taviz vermeden elinden gelen bütün gayretlerini göstermelidir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal