Astronot Gezeravcı gençlere seslendi: ‘‘Alper Gezeravcı olmaya çalışmayın!’’

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, katıldığı bir televizyon programında uzay yolculuğuna dair açıklamalarda bulundu. Gezeravcı, Türk gençlerine seslenerek,"Alper Gezeravcı olmaya çalışmasınlar, kendi öz güvenleriyle, kendileri olsunlar. Önlerindeki bütün örneklerden iyi yönleri almaya çalışsınlar’’ dedi.

24.02.2024-11:47 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-11:51)

Geçtiğimiz günlerde Habertürk TV programına katıldı ve Oylum Talu'nun sorularını yanıtladı. Uzay deneyimlerinden ve Türkiye’nin uzay yolculuğu hakkında görüşlerine yer verdi.

‘‘Bunlar devletimizin güçlü iradesiyle gerçekleşti!’’

Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

Uzay yolculuğunda Türkiye adına kendisine görev düşmesinden son derece mutlu olduğunu ifade eden Gezeravcı, "Yüce Atamızın bizlere 100 yıl öncesinden koyduğu hedeflerin, işaret ettiği yolun adımlanmaya başlamasından son derece mutluyum. Bunlar devletimizin güçlü iradesiyle gerçekleşti. Bu söz sadece bir bireyin telaffuzuna endekslenebilir sıradan bir söz değil. Bunu devletimizin tüm kurumları kalbinden paylaşıyor" şeklinde konuştu.

‘‘Müthiş derecede mutluyum!’’

Ülke olarak görevin hazırlığını 2 yıllık süreçten geçtiğini söyleyen Gezeravcı, icrasını yürüten tüm kurumlarla çokça provasını yapıldığını ve titizlikle koordineli hareket edildiğinden bahseden Gezeravcı "Sadece görevin icra edildiği 23 günlük süre değil, bütün görevin hazırlık süreçlerinde 100 yıldır tecrübe etmediğimiz bir alana ilk defa adım atmış olmamıza rağmen bütün kurumlarımızın sinerjisi, desteği, bütün halkımızın desteğiyle, bugüne kadar birçok millette görülmemiş etkisiyle bu süreci yürüttük. Müthiş derecede mutluyum" ifadelerine yer verdi.

oylum talu ve alper gezeravcı röportajı

‘‘İstikbal göklerdedir!’’

Uzaya çıktıktan sonra ilk sözlerinin Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözü olduğunun hatırlatılması üzerine Gezeravcı, "Yüce Atamızın bizlere 100 yıl öncesinden koyduğu hedeflerin, işaret ettiği yolun adımlanmaya başlamasından son derece mutluyum. Bunlar devletimizin güçlü iradesiyle gerçekleşti. Bu söz sadece bir bireyin telaffuzuna endekslenebilir sıradan bir söz değil. Bunu devletimizin tüm kurumları kalbinden paylaşıyor. Daha birkaç ay önce Azerbaycan'da gerçekleşen uluslararası astronomi konferansından da sunumlarda ülkemiz adına telaffuz edilen mottomuzdu. Genç nesillerimize de istikbalin göklerde erişilebilmesi için bu yolu açıyor" dedi.

‘‘Alper Gezeravcı olmaya çalışmasınlar!’’

Gençlerin kendilerini özendiğine ve onlar için idol haline geldiğinden ve sizin gibi bu yoldan yürürken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahseden program sunucusuna Gezeravcı’nın yanıtı şu şekilde oldu: "Alper Gezeravcı olmaya çalışmasınlar, kendi özgüvenleriyle, kendileri olsunlar. Önlerindeki bütün örneklerden iyi yönleri almaya çalışsınlar. Her bünye Allah'ın yarattığı bir mucize. Bu ülkenin diğer milletler arasında öne çıkan özelliği pratik zekası. Önlerindeki bir birey olmaya çalışmasınlar. O bireyin hoşlarına giden özelliklerinden ilham alsınlar." 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal