Astroloji Haritası

Gökyüzünde belirli tarihteki Güneş, ay, Merkür ve diğer gezegenlerin Londra 0 meridyeni başlangıç noktası alınarak günlük konumlarını belirtir.) Tables de Masion:(dünya üzerindeki bölgelere , enlem ve boylam noktalarını, bu konumdaki yükselen ve evler tablosunu gösterir.İşte Astrolji haritası nasıl çıkartılır.

06.07.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-13:04) Astroloji Haritası

Gökyüzünde belirli tarihteki Güneş, ay, Merkür ve diğer gezegenlerin Londra 0 meridyeni başlangıç noktası alınarak günlük konumlarını belirtir.) Tables de Masion:(dünya üzerindeki bölgelere , enlem ve boylam noktalarını, bu konumdaki yükselen ve evler tablosunu gösterir.İşte Astrolji haritası nasıl çıkartılır.

Aynı tarih, saat ve yerde dünyaya gelen 10 bebeğin yaşamını izlemeye alacak olursak , bu bebeklerin kader planında eğer başarı mutlakıyeti varsa, bu bebeklerden hepsi başarıya ulaşacaktır. Kimi, hırsız çetesinin yöneticisi, kimi bir şirket yöneticisi,kimi,okul yöneticisi olacaktır. Aile ve genler çocuğun hangi alanda yöneteceğinin belirleyicisi olacaktır. Çocuğun ilk 7 yılı son derece önemlidir, bu dönemin sonunda gerçek kişilik ortaya çıkacaktır. Yedi yıllık dönem içindeki çocukta, daha önceki yaşam deneyimlerinin etkisi devam etmektedir.Baş üstünde yer alan bıngıldak bölgesinin kapanmasıyla birlikte çocuk geçmişi bilinç altında bırakır. Bu günkü kişiliği ve deneyimle meyi seçtiği yaşam ön plana çıkacaktır.

DOĞUM HARİTASI

Doğum haritasının çıkarılmasında değişik yöntemler kullanılabilir. Eşit evler, eşit olmayan evler ( plasidus) en çok kullanılan yöntemdir. Bizde bu yöntemle çalışmayı tercih edeceğiz. Eşit olmayan evler yönteminde yaşamın faklı alanlarında yapacağımız gelişimi, tekamül alanımızı görmek kolaydır. Yükselen burcu haritanın sol tarafına yerleştirirsek, haritamızı okumak kolaylaşacaktır. Genelde, yaşamın ilk yirmi yılı güneş burcu dediğimiz doğum anında güneşin bulunduğu burcun yoğun etkisi altındadır. Yirmi otuz arası yükselen burç etken olmaya başlar. Otuz yaş hepimiz için çok önemlidir. Yaşam tarzı, davranış, yaşama bakış bu dönemde tamamen değişecektir. Artık tam anlamıyla ne istediğini bilen yetişkin bireyle karşı karşıya olmayı ümit etmek mümkün olabilir. Birde kırk ikinci yaş döneminde değişiklikler yaşamamızda görülecektir. Yükseleni takip eden burç ikinci yükselen olarak yaşam ve kişilikte kendini gösterir. Haritamızın genel görüntüsü, gezegenlerin yerleşimi,

evler incelendiğinde: ilk 6 ev harita sahibinin iç yaşamının nasıl olduğu, bilinç altı ve sezgilerini, ruhsal açılımı,maddesel gelişimin derecesini anlamamızı sağlayacaktır. 7 inci evden 12 inci eve kadar incelendiğinde kişinin dış dünya bağlantısı, yeteneklerini sergileme kapasitesi, objektif bilinç kapasitesi ortaya çıkacaktır. Gezegenlerin,ilk yedi evde toplanmış olması (içe dönük) kişinin ben merkezinin güçlü olduğunu, sübjektiviteyi, çevre tarafından anlaşılma zorluğunu ve bencilliği gösterecektir. .

Gezegenlerin, yediden on ikiye kadar olan evlerde yer almasıysa: (dışa dönük ) insan ilişkilerinde özgür iradeyle başkalarına saygı duyarak hareket edebilen, çevreden fazla etkilenmeyen,dışa dönük, objektivitesi güçlü,özgür ruhlu yapıyı güçlendirecektir.

ÖNEMLİ NOKTALAR

A-Yükselen burç: kendi bilincine varma konusundaki kapasiteyi gösterecektir. B- Alçalan burç: karşımızdakinin bilincine varma (empati) noktasıdır. C- Tepe noktası. başkalarıyla ilişkide katılım derecesini,insanlık için toplumda yapacağımız girişimleri, çalışmaları belirler.

D- Dip noktası:kendi üzerinde dikkati yoğunlaştırma, kişiliğin temelleri nasıl atıldığı, kökler,genler, gelenek ve göreneklere bağlılık hakkında açıklamalar getirecektir.

Burçları tek tek incelemeye başlamadan önemli genel bilgiler arasında burçların (-) negatif-dişi, (+) pozitif-erkek olarak değerlendirildiğinde bilmek gerekir. Bu değerlendirme kişinin karakterindeki genel eğilimi verecektir. (+) grupta gezegenleri toplanmış olanlar dinamik, enerji yayan, dışa dönük birazda erkeksi, (-) grup ağırlıktaysa enerji alan,içe dönük, dişilik yönü güçlü olacaklardır.

Burçları ayrıca toprak, su, hava ve ateş olmak üzere dört ana elementin etkisi altında toplarız.

a- Toprak grubu:Boğa,Başak,Oğlak, olup bu grup maddesel dünyaya oldukça bağlıdır. İnatçı, dayanıklı,mantıklıdırlar. ,

b- Su grubu: Yengeç,Akrep,Balıktır:sezgileri güçlü,hayal gücü gelişmiş,duygularının seline kapılabilen varlıklardır. c-Hava grubu:İkizler, Terazi, Kova:genelde yaratıcı yön,akıl,öğrenme merakı güçlü, romantik, çok fazla sıkıntıya gelemeyen tiplerdir.

d-Ateş grubu: Koç,Aslan,Yay burcu yer alır; heyecanlı, enerjik, liderlik vasfı gelişmiştir.

Burçlarla ilgilenmeye başlamadan bilmemiz gereken önemli bir nokta daha var. Burçlar, ancak çok genel özellikleri verir. Pek çok Burç kitabını okuyup, ben burada anlatılan yapıda değilim şeklinde düşünenler,aslında pekte haksız sayılmazlar.

Güneş Burcu(Doğum anında güneşin içinden geçmekte olduğu yıldız kümesi) erkek bedeninde var olan bireyin yaşam haritasında çok daha ön plandadır. Bayan haritasında,Ay Burcu(doğum anında Ayın içinden gecmekte olduğu yıldız kümesi) birinci sırada değerlendirilmelidir.

Yaşamı bir gemi, Doğum Haritamızı bu geminin dümeni kabul edersek Erkek haritasında:

- Güneş gemide 1inci kaptan

- Yükselen gemide 2inci kaptan

- Ay ise gemide 3üncü kaptan

olarak değerlendirilir. Genelde; gemiyi bir terslik yoksa 2inci kaptan yönetir.

Buradan’da anlaşılacağı gibi yaşam haritasında asıl önemli olan YÜKSELEN BURÇ tur. Daha sonra erkekte Güneş, kadında Ay burcu gelir.Diğer gezegenler bulundukları burcun temsil ettiği genel özellikleri, özelde taşırlar; Açıklık getirmek gerekirse örneğin: Merkür, güneşi aslanda olan bir insanda aslanda olabileceği gibi başak veya yengeçte de olabilir. Her üç konumda bu Aslan insanının akıl kapasitesi, anlama, yaratıcılık ve öğrenme kolaylığı açısından farklı olacaktır. Aslandaki Merkür, cömert, idealist, birazda abartılı düşünme ve akıl getirirken, Başaktaki Merkür, analitik, detaycı, mantıklı ama belki de takıntıyla kendini yiyip bitiren yapı gösterirken, Yengeçteki Merkür, hafıza, hazır cevaplıkla dikkati çekecektir. İlerde konu içinde ilerledikçe umarım daha anlaşılır açıklamalar oluşacaktır

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal