Asrın felaketinde enkazdan çıkarıldı: Milli takımın yeni golcüsü oldu

A Milli Futbol Takımımızın Ermenistan ile 1-1 biten maçtaki tek golünü kaydeden Bertuğ Yıldırım, Türkiye’nin yeni golcüsü oldu. Bertuğ’un buraya geliş hikayesi ise oldukça dikkat çekti.

10.09.2023-10:57 - (Son Güncelleme: 10.09.2023-10:57)

EURO 2024 elemelerinde Ermenistan ile Eskişehir’de karşılaşan Türkiye’nin berabere biten maçtaki golünü kaydeden Bertuğ Yıldırım, ilk milli maçında gol sevinci yaşadı. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in "Yerli Haaland" diye piyasaya sürdüğü ve sonrasında Fransız ekibi Rennes'e Transfer olan 21 yaşındaki genç golcü, Ermenistan maçında yaptıklarıyla Avrupa basınını da mest etti.

Yerli Haaland Avrupa basınında

Rennes kulübüne yakın sitelerden stade-rennais-online.com, "Bertuğ golünü attı, Rennes sevindi" manşetini attı. Diğer medya kuruluşlarında atılan başlıklar ise şöyle: Besoccer: "Cenk Özkaçar'ın fiyaskoya yol açan hatasını Bertuğ telafi etti." Onefootbal: "Yeni ve genç golcü Bertuğ Yıldırım, Türkiye'yi yenilgiden kurtardı." Fcupdate.nl: "Türkiye'de Cenk Özkaçar'ın korkunç hatasından sonra Bertuğ affettirdi, puanı zor kurtardı." Sport.es: "Bertuğ, Ermenistan galibiyetini engelledi."

Bertuğ Yıldırım

Hatayspor’dan Rennes’e gitmişti

Bertuğ Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Fransız ekibi Rennes'e 5.4 milyon euro bedelle Hatayspor'dan transfer oldu. 2002 doğumlu forvet Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'la da anılmıştı ama tercihini Avrupa'dan yana kullandı. Geçen sezon Hatayspor'un deprem nedeniyle ligden çekilmesinden sonra Antalyaspor'a kiralanmıştı. Bertuğ yeni takımı Rennes ile henüz maça çıkmadı. Bu sezon Hatay ile Süper Lig'de şans bulduğu 3 karşılaşmada ise 1 kez ağları sarsmayı başardı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal