Aspirin nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Aspirin maskesi nasıl yapılır? Her derde deva aspirin kullanım alanları

Eczanelerden reçeteye gerek kalmadan temin edilebilen aspirinler sıkça kullanılmasından ötürü vatandaşlar faydalarını ve kullanım alanları merak etmektedir. Evlerde olmazsa olmaz hale gelen aspirinler her hastalıklar için ilk akla gelen ilaç yerini tuttu. Aspirin nedir, faydaları nelerdir? Aspirin kullanım yerleri hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

16.06.2022-13:14 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-13:14) Aspirin nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Aspirin maskesi nasıl yapılır? Her derde deva aspirin kullanım alanları

Faydaları saymakla bitmek bilmeyen aspirin için araştırmalar başladı. İnternet üzerinden sıklıkla araştırılan aspirinin faydaları görenleri şaşırttı. Her alanda faydalarının bulunmasıyla birçok kişinin de gönlünü kazanmaktadır. Saç, diş, yüz ve daha nice alanlarda kullanılan aspirin hakkında tüm detaylar haberimizde. İşte detaylar...

Aspirin nedir?

Fazlasıyla yaygın olarak kullanılan ve adını her olayda duyduğumuz aspirinin kullanım amaçları oldukça zengindir. En sık bilinen özelliği ağrı kesici olmasıyla romatizmal ağrılarda, diş ağrısında ve birçok cilt bakımında kullanılır. Kokusuz ve ekşi tadı olan aspirin beyaz renkte olmaktadır. İlaç yutamayan kişiler için aspirinin suda erime özelliği de vardır.

Aspirinin cilde faydaları nelerdir?

-Uçuk, aspirin kullanımı ile daha kısa sürede tedavi edilmesi için tercih edilir. Bünyeye göre farklılık gösteren uçuklar 8 gün içerisinde geçmektedir. Aspirin ise bu sürenin 5 güne inmesine yardımcı olur.

-Aspirinin en çok kullanılan diğer alanı ise siğillerdir. Pratik çözüm yollarından olan aspirin üç gün boyunca siğilin üzerine dökülerek geçmesi beklenir.

-Yaz aylarının gelmesiyle sıkça karşılaştığımız güne yanıkları için ise aspirin kullanılmaktadır.

Aspirin maskesi

Aspirin maskesi nasıl yapılır?

Yapımı çok kolay olan aspirin maskesi için sivilceli yüzler kullanmaktadır. Pek çok kişinin günlük yaşantısında kullandığı aspirin maskesinin nasıl yapıldığı merak edilirken yapılışının kolaylığı da tercih edilmektedir.

Malzemeler:

4 veya 5 adet koruyucu tabaka ile kaplanmış aspirin

1 yemek kaşığı ılık su

Tercihe bağlı olarak bal veya yoğurt

Hazırlanışı:

Aspirin öncelikle toz haline getirilir ve üzerine 1 yemek kaşığı ılık su eklenerek yumuşak krem kıvamına getirilir. Krem kıvamına gelen karışımın içerisine tercihe bağlı olarak bal ve yoğurt konulur. Kuru cilde sahip olanlar özellikle bal ve yoğurdu tercih etmesi önerilmektedir. Yağlı cilt tipleri ise yarım limon suyu daha ekleyebilir.

Aspirin limon maskesi nasıl yapılır?

Cilt hastalıları olan sivilceler de etili olan aspirinin maskesi birçok yüz tipleri için tercih edilmektedir.

Malzemeler:

3 adet aspirin

3 yemek kaşığı taze limon suyu

Hazırlanışı:

3 adet aspirin ve 3 yemek kaşığı limon suyunun karıştırılmasıyla yüze sürülecek olan kıvama gelmesiyle beraber temizlenmiş yüze uygulaması yapılır. 10 dakika bekletilen maske ılık su ile yıkanarak temizlenir.

Aspirinin dişe faydaları

Aspirinin dişe faydaları nelerdir?

Yapılan son araştırmalar üzerine aspirinin diş ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. Diş üzerinde oluşan iltihapların düzelmesi ve ağrıların son bulması için düş çürüklerinde aspirin kullanımı tercih edilmektedir. Diş Hekimliği ve Biyomedikal Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Profesör Ikhlas El Karim tarafından yürütülen çalışmanın düzenlemesinde aspirinin hasarlı dişler üzerinden tedavisinin yapılmasında aspirin önerildi.

Aspirin ne işe yarar? Aspirinin farklı kullanım alanları

-Ağrı kesici,

-Ateş düşürücü,

-Sivrisinek kaşıntıları,

-Nasır tedavisi

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal