06.07.2019-17:38 (Son Güncelleme:04.07.2023-13:40)


1

Aslı Enver 10 Mayıs 1984 Londra doğumludur. 31 yaşında olan oyuncu boğa burcu'dur. Kıbrıslı bir Türk babanın ve eğitim için Türkiye'den Londra'ya giden bir annenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiş olan Aslı Enver; 12 yaşına değin Londra'da yaşamıştır.



2

Daha sonra ailesiyle Türkiye'ye taşınan Aslı Enver; ülke değişimi nedeniyle bocalama geçirdiği dönemde annesinin yönlendirmesiyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi olarak başlamıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesinden ve Haliç Üniversitesi'nin tiyatro bölümünden mezun olan Aslı Enver kariyerinin ilk başında TRT de yayınlanan bir sitcomda 2 dakikalık bir rol aldıktan sonra Ayna adlı kısa filmde oynamıştır.



3

Doğum yaptı

Doğum yaptı

Kızını kucağına almak için aylar son aylarını bekleyen oyuncu Aslı Enver, sonunda muradına erdi. Bir kız çocuğu dünyaya getiren Enver çocuğuna Elay adını verdi.



4

Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisi ile Mine Ergün karakterini canlandırarak çıkış yapan Aslı Enver Hayat Bilgisi ve Suskunlar dizilerinde de yer almıştır. Sonrasında D Yapım'ın Kanal D 2013 sezonu için hazırlamış olduğu Kayıp dizisinde Özlem Albayrak karakterini canlandıran oyuncu; Bana Artık Hicran De adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol almıştır. 2015 yılında Mutlu Ol Yeter dizisiyle başrol oyunculuğunu devam eden ve 2015 yılından bu yana Dolunay Soysert'le oynamış olduğu Personel oyununda Emma’yı canlandırmaktadır. 2016 da vizyona giren Kardeşim Benim adlı film ile Zeynep karakterini oynayan Aslı Enver bu diziden sonra Murat Boz'la ilişkileri başlamıştır. 2012 -2015 yılları arasında Birkan Sokullu ile evlilik yapmış ve boşanmıştır. 2017-2018 yılları arasın da Murat Bozla Olan beraberliği de sona ermiştir.



5

Yer aldığı yapımlar

Yer aldığı yapımlar

Aslı Enver'in oynadığı sinema filmleri; Tamam mıyız, Kardeşim benim ve Aynadır. Aslı Enver'in rol aldığı televizyon dizileri ise; Uzay sit-com'u, Hayat Bilgisi, Kavak Yelleri, Suskunlar, Kayıp, Mutlu Ol Yeter Bana, Artık Hicran De ve Kış Güneşi. Aslı Enver'in oynadığı tiyatro oyunları ise; Yangın Yerinde orkideler, Evcilik Oyunu, Personel Eski fotoğraflar. Ayrıca; Mavi yeşil, Molped, Yapıkredi ve Lescon reklam filmlerinde de yer almıştır. Aslı Enver 2016 Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü 2015 yılının en beğenilen kadın tiyatro oyuncusu ödülünü kazanmıştır.



6

2012 yılında kendisi gibi oyuncu olan Birkan Sokullu ile evlendi ancak çift 2015'te boşandı.



7

Kardeşim Benim filmi setinde başlayan Aslı Enver ve Murat Boz aşkı çok desteklenmişti ve çift çok yakıştırılmıştı. Ancak ilişkinin sonu ayrılık oldu.



8

Enver son olarak kız bebek beklediğini açıkladı. İddialara göre çift çocuklarına Mihrab adını verecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr