Aslan Pençesi otu neye iyi gelir, adeti keser mi, hangi hastalıkları önler? Demir eksikliğini gideren Aslan Pençesi otunun faydaları

Alternatif tıp alanında yaygın bir kullanıma sahip olan kadın hastalıkları ve birçok rahatsızlığın doğal ilacı olan Aslan Pençesi, sindirim sitemi ve cilt için de şifa kaynağı! İşte kansere geçit vermeyen Aslan Pençesi otunun faydaları…

15.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-15:10)

Aslan Pençesi otu içeriğindeki çeşitli mineral ve vitaminler ile yüzyıllardır şifa deposu. Kadın hastalıklarına ve birçok rahatsızlığa çözüm sunan bu bitki hem geleneksel hem de modern tıbbın en yarar sağlayan bitkilerinden.

Kadınlarda sağlıklı yumurta üretimine fayda sağlayan Aslan Pençesi, kadın hastalıklarına karşı da doğal bir koruma çemberi oluşturur. Aslan Pençesi adet düzensizliğini önleyerek adet periyodunu düzenler. Adet dönemi ağrılarını önemli ölçüde azaltan Aslan Pençesi bu konuda derdi olanların doğal ilacı konumunda şifalı bir bitki. Aslan Pençesinin faydalarından biri de menopozun sebep olduğu aşırı terleme ve siniri dengelemesi. Menopozun olmazsa olmazı sinir ve terleme sorununu Aslan Pençesi ile çözebilirsiniz. Aslan Pençesi meme, rahim, yumurtalık başta olmak üzere kanserleri önleyerek kanser hücrelerine geçit vermez. Doğal bir kanser önleyici olan Aslan Pençesi bu hastalığa karşı savunma duvarı örer. 

Kadın sağlığına sunduğu katkılar ile bilinen Aslan Pençesi erkek sağlığı içinde önemli faydalar sunar. Aslan Pençesi erkeklerde sperm kalitesini artırır.

Binbir derde deva Aslan Pençesi... 

Aslan Pençesi otu faydaları nelerdir?

- Hastalıklara karşı doğal bir reçete olan Aslan Pençesi, kalp ritim bozukluklarını giderir. 

- Karaciğere fayda sağlayan bu doğal mucize iltihap oluşumunu önler. 

- Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini yükselten Aslan Pençesi hastalıklara karşı vücudu savunmasız bırakmaz.

- Cilt sağlığı için Aslan Pençesinden yararlanabilirsiniz. Ciltte onarıcı ve iyileştirici bir etki sağlar. Aynı zamanda tüylenmeyi önler.

- Çapak ve şişlik gibi problemleri kısa bir sürede ortadan kaldıran Aslan Pençesi göz tansiyonuna da iyi gelir.

- Sindirim sistemine olan katkılarıyla da bilinen Aslan Pençesi, mide sancılarına iyi gelir, mide rahatsızlıklarını önler. İyi bir idrar söktürücüdür.

- Aslan Pençesi demir eksikliğinin yol açtığı anemi hastalığına karşı güçlü bir fayda sunar. 

Aslan Pençesi çayı nasıl demlenir?

Aslan Pençesi çayı hazırlamak için 1 tatlı kaşığı kurutulmuş Aslan Pençesini yaklaşık olarak 200 ml klorsuz suda 10 dakika kaynatın. Aslan Pençesi çayını bir ay boyunca, günde 2 kez olmak üzere bir su bardağı miktarında tüketin.

Bu çay sayesinde yukarıda bahsedilen sağlık problemlerinden en az birine sahipseniz, Aslan Pençesinin faydaları göreceksiniz. Afiyet, şifa olsun!

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal