20.08.2022-09:51 (Son Güncelleme:03.05.2023-17:14)


1

Büyük tehlike

Büyük tehlike

Gerekli önlemleri aldıktan sonra ise namazını kılmaya devam etmelidir. Bu gibi durumlarda namazı bozmak dinen sakıncalı değildir. Bugünde bahsedeceğimiz konu namaz ve o an gerçekleşen tehlikelerle ilgili.



2

Namaz kılıyordu

Namaz kılıyordu

İlk olarak namaz kılarken adamın yanına gelen aslandan bahsedeceğiz. Dışarıda namaz kılan adamın yanına vahşi bir aslan yaklaşmış. Böylesi bir durumda adamın namazı bırakacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak adam namazı bırakmak yerine sakince devam etmiş. Bunun üzerine aslan namaz kılan adamın çevresinde dolaşmaya başlamış. Bir süre dolaştıktan sonra ise orayı terk etmiştir.



3

Aslan geldi

Aslan geldi

O esnada orada bulunan diğer kişiler ise aslanın korkusundan en yakınlarındaki ağaça tırmanmışlardır. Aslan tehlikesi geçtikten sonra ise namazı biten adama sen deli misin, aslan geldiği halde sen yerinden kıpırdamadın derler.



4

Adam hiçbir şey yapmadı

Adam hiçbir şey yapmadı

Adam ise 'Yüce Allah'ın huzurunda dururken Aslan'dan korkmaktan utandım. Allah'ın huzurundayken onun yarattığı mahluktan korkmaktan haya ettim. Bunun ne yüksek derece huşu olduğunu bir düşünün' diyerek arkadaşlarına cevap verir.



5

Bu gerçek yaşanmış olaydan da anlaşılacağı gibi bu dünyada yaşadığımız ya da yaşayacak olduğumuz hiçbir korku Allah korkusu ile eş değer olamaz. Bu yüzden insan olarak sadece Allah'tan korkmamız gerektiği söylenir.



6

Kadının arkasından aslan geldi

Kadının arkasından aslan geldi

Namaz kılarken yanına aslan gelen tek kişi bahsettiğimiz bu adam değil. Afrika ülkelerinde konsolosluk görevlisi olarak çalışan kadının da başına benzer bir olay gelmiş. İşi dolayısıyla sık sık seyahat eden kadın bazı zamanlar yolda olduğu için namaz kılacak düzgün bir yer bulmakta zorlanmaktadır.



7

Merhametli olan Allah ise kullarına bunu net bir şekilde gösterecektir. Ancak günahkar olanlar için çok şiddetli bir azap olacaktır. Şüphesiz günahkar insan tövbe edip af dilerse bağışlanır, isyan ve zulmüne devam ederse cezalandırılır.



8

Aynı zamanda kadın tüm namazlarını zamanında kılmaya ve kaçırmamaya büyük dikkat etmektedir. Çünkü kadın ne kadar zor bir durumda dahi olsa namaz kılacak ortamı kendine yaratmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR