30.07.2020-09:21 (Son Güncelleme:26.04.2024-06:02)


1

Çiğ besin tüketme akımı olarak bilinen, besinlerin işlem görmeden ve pişirilmeden yenmesinin çok daha sağlıklı olduğunu düşünülmektedir. Çiğ sebze tüketiminin sindirim ve genel sağlığa çok daha faydalı olduğu inanılır. Fakat bazı yiyecekler var ki hiçbir şekilde çiğ tüketime uygun değildir. İşte çiğ tüketmememiz gereken 5 tehlikeli besin...



2

Patatesi çiğ yememek en doğrusudur. Olgunlaşmamış çiğ patatesler, güneş ışığına maruz kaldıklarında tehlikeli miktarda solanin içerebilirler. Bu da çiğ patlıcan yemekle aynı belirtilere sebep olabilir.



3

Çiğ barbunyanın tadı son derece lezzetsizdir. Sadece tadı kötü olmakla kalmaz aynı zamanda mide kramplarına, kusma ve ishale sebep olabilir.



4

Raventin yaprakları toksik içermektedir. Eğer çiğ yemek isterseniz bile az bir miktarda tüketilmesi önerilmektedir. Yaprakları haricinde kalan kısmı çiğ olarak tüketebilirsiniz. Harika bir besin olan ravent lezzetli ve aynı zamanda çok sağlıklıdır.



5

Patlıcanlar, kalsiyum emilimini azaltan solanin içerir ve bu da gastrointestinal sistemi tahriş edebilir. Bunun durum sonucunda mide ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve hatta kusma gibi problemler ile karşılaşabilirsiniz. Patlıcanı pişirirseniz solanini nötralize edersiniz.



6

Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana ailesinin diğer üyeleri lezzet olarak çiğ tüketilebilir sebzelerdendir. Fakat bu besinler çiğ bir şekilde tüketildiklerinde çok daha fazla şişkinlik hissi verirler. Bu yüzden onları pişirerek tüketmenizde yarar vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR