Askerlik izin süresi kaç gün? Erbaş ve erlerin izin süreleri 2022

Er ve erbaş olarak askerlik görevini yerine getirecek olan yükümlüler askerilik izin sürelerinin ne kadar olduğunu araştırıyorlar. 2022 yılında Erbaş ve erlerin izin süreleri genel olarak 'Askerlik izin süresi kaç gün?' olarak sorgulanıyor.

05.05.2022-11:45 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-11:45) Askerlik izin süresi kaç gün? Erbaş ve erlerin izin süreleri 2022

Askerlik hizmetinde gerekli olan görev ve yükümlülükleri yerine getirecek olan er ve erbaşlar, kendilerinde olan yükümlülüğün altında kendilerine hak olarak verilen izin sürelerini de merak ediyor. 2022 yılı içinde silah altına alınacak olan asker adayları, bu yıl ne kadar izin hakkında sahip olup olmadıklarını araştırıyorlar.

Silah altında olan er ve erbaşlara hak olarak verilen izinler; yol izni, ölüm izni, evci izni, çarşı izni ve sınav izni gibi sıralanır. İşte 2022 yılı erbaş ve erlerin izin süreleri..

Askerlik izin süresi kaç gün

Askerleri yol izinleri kaç gün?

Er ve erbaşlar birçok farklı nedenlerden dolayı yol izni kullanmak zorunda kalabilirler. Bu durumlardan en önemlisi ise askerlik gününü kısaltacak olan yol izni askerliğin bitmesinde kullanılmış olan yol izin süresidir. Askerlik süreci içindeki yol izinleri askerlik günlerinden sayılır.

Askerin ikamet adresi 800 kilometre’den az ise 1 gün yol izni hakkı verilir. Askerin ikamet adresi 800 kilometre ile 1600 kilometre arasındaysa ona 2 gün yol izin hakkı sağlanır.

Askere ölüm izni kaç gün verilir?

Askerlere, ölüm izni olarak 10 günlük bir süre hak olarak verilir. Bunun yanında eve gidiş geliş için de ayrıca yol izni verilir. Askerin vefat izin hakkını kullanabilmesi için 1.derece akraba vefatı gereklidir. Askere, anne, baba, eş ve çocuk vefatında 10 gün izin hakkı sağlanır.

Askerlik izin süresi kaç gün

Askerlere evci izni kaç gündür?

Askerlere verilen evci izinlerinde bazı şartların sağlanması istenir.

İlk olarak askerin komutanından izin alması gerekir. Askeriyedeki yazıcı ile gerekli evraklar hazırlanır ve işlemler başlatılır. Burada en önemli şart, bu izne anne, baba, kardeş ya da eş gelerek çıkarabilir. Bu kişilerden bir tanesi askeri almaya gelmez ise kesinlikle evci izni verilmez. Gelen kişi eş ise yanındna mutlaka evlilik cüzdanınızı getirmeli. Diğer kişilerde yanlarında kimlik belgesi bulundurmalı.

Cumartesi sabahtan pazar akşamına kadar verilen evci izin süresi askerliğinizi uzatmaz.

Askerlerin çarşı izin süreleri

Acemi birliğinden usta birliğine gelen askerlere verilen izin türlerinden biri olan çarşı izninde bulunulan yere ve bazı durumlara göre değişim gösterebilir. Genellikle haftada bir kez verilen çarşı izni 2 hafta da bir kez de verilebilir. Bazı durumlarda komutanlar riskli görürse çarşı iznini kaldırabilir.

Çarşı izin süresi sabah 9’dan 17.00’a kadardır ve bu izinler hafta sonunda cumartesi veya pazar gününden birinde verilir.

Askerlik izin süresi kaç gün

Uzun dönem askerlikte izin hakkı

Uzun dönem askerlik 12 aydır. Askeriye her ay için 2 günü izin vermesinden dolayı uzun dönem askerlik yapan her askerin 24 gün izi hakkı bulunur. Bu 24 gün izin hakkınızı kullanmazsanız tezkerenizi 24 gün önce alabilirsiniz.

Kısa dönem için izin hakkı

Kısa dönem askerliğin süresi 6 aydır. Askeriye her ay için 2 gün izin hakkı verir ve bu durumda askerin 12 gün izin hakkı doğar. 12 gün izin hakkı kullanılmadığı durumda askere 12 gün erken tezkere verilir.

Askerlerin sınav izni kaç gün?

Askerlik sürecinden sınavları olanla yükümlüler, sınav tarihi öncesinde bir dilekçe vererek sınava giriş günü izin hakkını kullanabilirler. Fakat, düzenlenecek olan sınav merkezi bir sınavsa ve farklı bir şehirde girilecekse fdaha öncesinde bilgi vererek askerlik izni alınır ve yol izni de kullanılarak sınava gidilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal