08.03.2021-13:27 (Son Güncelleme:08.03.2021-13:27)


1

Güvenlik kuvvetlerinin önceki hafta gözaltına aldığı NLD mensupları Khin Maung Latt ile Shein Win'in ailelerinin açıklamasında, Latt ile Win'in geçen sabah öldükleri bilgisini aldıklarını dile getirdi.



2

Aileden biri, Win'e gözaltı süresince işkence edildiğini iddia ederek, "Cansız bedenini kanlara bürünmüş halde gördük.



3

Yetkililer ölümüne dair bize bilgi vermedi, fakat vücudundaki yaralar, işkenceye maruz kaldığını gösteriyor" şeklinde konuştu. NLD'nin Müslüman milletvekillerinden Sithu Maung da arkadaşı Latt'a işkence edilerek yaşamına son verildiğini öne sürdü.



4

Maung, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:



5

"Khin sağlıklı ve güçlü biriydi. Ölümünün sebebi işkenceden başkası olamaz"



6

Myanmar ordusu, kendine yakın olan siyasi toplulukların, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile olduğu iddialarını öne sürmesi ve ülkede siyasi tansiyonun tırmanmasının akabinde 1 Şubat tarihinde idareye el koydu. Ordu, Dışişleri Bakanı ile ülkenin fiili lideri Aung San Suu Çii başta olarak birçok görevli ve iktidar partisi idarecisini gözaltına aldı ve bir seneliğine olağanüstü hal ilan etti.



7

Ankara darbeyi kınadı. Batı ülkeleri bu durumu farklı ekipler ile eleştirilerle karşıladı. Myanmarlılar, 6 Şubat tarihinde demokrasiye dönüş istemiyle protestolara başladı.



8

Güvenlik kuvvetlerinin silahlı müdahalelerinde minimum 60 gösterici yaşamını yitirirken 1500'ün üzerinde şahsın tutukluluğu devam ediyor. Ülkede yoğun katılımlı gösteriler ile gözaltındaki üst düzey devlet görevlilerinin askeri mahkemede yargılanma süreçleri devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR