20.04.2022-10:26 (Son Güncelleme:23.04.2022-16:43)


1

Ukrayna'da 24 yaşındaki bir adam, askerlikten kaçmak için 81 yaşındaki engelli kuzeniyle evlenmekle suçlanıyor. Alexander Kondratyuk iddialara göre askerlikten kaçmak için kendisinden 57 yaş büyük olan kuzeni Zinaida Illarionovna ile evlendi. Ukrayna'nın zorunlu askerlik hizmetine istisna kurallarından yararlanmak için evlendiği iddia ediliyor.



2

Ukrayna'da askerlik hizmeti 18 ila 26 yaşları arasındaki fiziksel olarak uygun erkek vatandaşlar için zorunludur. Ancak bir erkek, özürlü karısına bakmakla yükümlü ise, hizmetten muaftır.



3

Bunu bilen genç adam, Ukrayna'nın orta batısındaki Vinnitsa kenti yakınlarındaki Baykovka köyünde 81 yaşındaki kuzeniyle evlendi.



4

İddiaları yalanlayan Kondratyuk, askerlikten muaf olmak için akrabasıyla evlenmediğini ve karısına karşı güçlü bir sevgi beslediğini söyledi.



5

Yerel basında çıkan haberlere göre, genç adam aynı zamanda karısına güzel bakan iyi bir koca olduğu konusunda ısrar etti.



6

Ancak komşular, 'sözde kocasından çok yeğenleri, torunları ve kız kardeşleri tarafından ziyaret edildiğini’ söyleyerek, kocasını bölgede hiç görmediklerini söyledi.



7

Evinde yalnız yaşadığını ve evliliğin tek görünür işaretinin, askere alınan askerleri getirmek için bölgeye her geldiğinde yanına aldığı sertifika olduğunu eklediler.



8

Bölgede zorunlu askerlikle ilgilenen Vinnitsa Komiserliği'nden sorumlu komiser Aleksandr Danilyuk, Kondratyuk'un kayıtlı bir engellinin vasisi olduğu için taslak belgelerini erteleme hakkına sahip olduğunu söyledi. Ancak bir hukuk uzmanı olan Avukat Roman Korchenyuk, "Geçerli bir evliliğin olmadığını ve ortak bir hane olmadığını kanıtlarlarsa, askere çağrılabilir" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr