Aşk Nedir?

İnsanların birçoğu aşık olduğunu düşünse bile aslında aşkın nasıl bir şey olduğunu bilen ve yaşayan çok az sayıda insan vardır. Aşkın ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak için öncelikle insanın kendisini sevmesi gerekir.

21.03.2020-07:14 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-07:08) Aşk Nedir?

Bir insan eğer kendini tanımıyorsa ve kendisini sevmiyorsa aşık olma durumu oldukça zordur. Bu tür insanlar yaşadıkları herhangi bir hoşlanma hissini dahi aşk zannederler. Aşkı bağlılık olarak düşünürler, oysa ki aşk insanların özgür olmasıdır. Sahiplenme hissi ise aşkı zedeler. Aşk sahiplenmek, onu kendi malınız görmek değildir.

Aşk karşındaki insanın özgürce sevebilme duygusudur. Aşk karşındaki insanı olduğu gibi kabul edip sevmektir. Eğer bu sevgi bir bağlılık durumuna dönüşürse o zaman aşk farklı bir boyut alarak ilişki boyutuna geçer. Bu aşkı öldürmektir. Bir kişiyi sevmek demek kendine esir etmek demek değildir. Hatta tam tersine özgürce seni sevmesine izin vermek demektir. İşte o zaman gerçekten aşıksın demektir.

Aşk, çok derinlerde gizli olan ve dünyada çok az insanın gerçek anlamda tecrübe ettiği kutsal bir duygudur. Aşk karşıdaki kişiden herhangi bir karşılık beklemeden koşulsuz bir şekilde sevmek demektir. Eğer aşk herhangi bir koşula bağlanırsa sevgi aradan çıkarak ego kendini göstermeye başlar. Ego varsa orda kesinlikle aşk yoktur.

İnsanlar tutkuyu aşk sanırlar, oysa tutku farklı bir duygu halidir. Aşkta beklenti yoktur, hayal kırıkları yoktur çünkü aşkta karşılık yoktur. Beklentinin olmadığı yerde hayal kırıklı oluşmaz. Ama birçok kişi beklenti içine girer işte bu durum aşkı kirletir.

İnsan hayatının en önemli deneyimi aşktır. Eğer bir insan aşk duygusunu hiç yaşamadıysa, bu insanın hayatı bildiği söylenemez. Hepimiz sevmek ve sevilmek isteriz. Gerçekten birini sevmeden önce kendinizi tanıyın ve kendinizi sevin.

Ve asla unutmayın aşk beklentisiz, şartsız sevmektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal