09.12.2020-14:11 (Son Güncelleme:02.05.2024-09:16)


1

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını için geliştirilen aşılar herkese umut oldu. Dünyada herkes nefesini tutmuş bir şekilde bu salgının biteceği ve maskelerden kurtulacağı günü bekliyor. Ancak uzmanlar, milyonlarca kişinin koronavirüs aşısından sonra maskelerden kurtulacağına inansa dahi işin aslının öyle olmadığını söylüyor.



2

Vaka sayılarının artmaya başladığı bu günlerde tüm dünyada gözler, aşı çalışmalarında buluştu.



3

Salgının ortaya çıktığı günden bu yana yaklaşık 1,5 milyon kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Kovid-19’u, ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar hız kesmeden sürüyor.



4

On binlerce denek üzerinde devam eden çalışmaların ardından birçok şirket, üç faz olarak gerçekleştirdikleri aşı çalışmalarının başarı sonuçlarını açıkladı.



5

Kovid-19’a karşı mücadelede sosyal mesafe kuralları, hijyen kurallarına uyulmasıyla ve maske kullanımı, en önemli tedbirler arasında bulunuyor. Bu kurallar arasında insanların en fazla şikayet ettiği konu ise şüphesiz maske kullanımı.



6

Aşıyla Maskeden Kurtulacağız Umudu

Aşıyla Maskeden Kurtulacağız Umudu

ABD’li bilim insanları, aşının Kovid-19 hastalığına karşı son derece koruyucu olduğunu, fakat klinik denemelerde asemptomatik yayılmaya ilişkin testler yapılmadığı için aşının toplumdaki bulaş oranını ne kadar aza indirebileceği konusunda net olmadığını belirtti.



7

Yani, aşı olan kişilerden bazıları semptom geliştirmeden enfekte olma ve bu kişilerin daha sonra farkında olmadan virüsü bulaştırabilme olasılığını bulunduruyor.



8

Bunun yanı sıra araştırmacılar, Kovid-19’un vücuda girdiği noktalardan biri olan burundaki viral yükün kas içi enjeksiyonlarla tamamen engellemenin mümkün olmayabileceğini belirtilerek, aşı olan insanların maske takmaya devam etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.



9

Aşıdan Sonra Maskeler Çıkmayacak

Aşıdan Sonra Maskeler Çıkmayacak

ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olarak görev yapan doktor Michal Tal, ‘Pek çok insan aşı olduktan sonra artık maske takmak zorunda kalmayacaklarını düşünüyor. Ancak bu doğru değil. Aşılanan insanlar hala bulaşıcı olabilirler ve maske takmak onlar için kritik’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR