Asırlık Antika Traktörler Meydanlara

Turistik potansiyelinin yanı sıra bir tarım kenti olan Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde asırlık antika traktörler restore edildi.

30.06.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-15:53) Asırlık Antika Traktörler Meydanlara

Süleymanpaşa Belediyesi, turistik potansiyelinin yanı sıra bir tarım kenti olan Süleymanpaşa'nın bu yönünü öne çıkaracak çalışmalara da imza atıyor.

Modern tarımın uzun geçmişini vurgulamak üzere 100. Yıl Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi girişinde asırlık antika traktörler sergileniyor.

Hayrabolu Caddesi ile Suna Kan Caddesinin kesiştiği alanda sergilenen antika traktör yoğun ilgi görüyor.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Bir kardeşimiz tarlada görmüştü. Çok eski ilk kullanılan traktörlerden. Bunları değerlendirelim istedik. Birde Allah razı olsun. Traktörlerin sahibiyle görüştük. Bunları meydanlarda sergileyelim. Yeni nesil eskilerin ne olduğunu görsün dedim. Kırmadılar bizi çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında, atölyemizde restore ettiğimiz antika traktörü, sergilemek üzere alanda kurduğumuz platform üzerine yerleştirdik. Çok güzel bulundukları bölgeye ayrı bir heyecan fark katmış oldu. Biz bu tarihi traktörleri alarak şehre biraz hareket kattık. Buna benzer birçok noktada planlıyoruz" dedi.

Antika biçerdöver içinde çalışmalar başladı

Tarihi biçerdöveri bulduklarını gerekli restorasyonu yapmak için çalışma başlattıklarını belirten Yüksel, "Tarihi bir biçerdöver bulduk. Onu düzenleyeceğiz. Bunların hepsini kademeli olarak onarıyoruz. Önce tek tek elden geçiyor. bazı parçalarını yeniden yapıyoruz. Ondan sonrada sergileniyor. Hem de bulunduğu bölgede hareketliliği sağlamış oluyoruz. Vatandaşlarımızda farkında Süleymanpaşa'da son 1 yılda ciddi değişiklikler oldu" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal