Aşılar İçin Yerli Üretim Taşıma Konteyneri Hazır

Koronavirüs aşılarının hava, kara ve deniz yoluyla taşınabilmesi için aşı taşıma konteyneri üretildi. Yerli üretilen konteyner, aşıları eksi 73 derecede muhafaza edebiliyor.

09.12.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 09.12.2020-10:08) Aşılar İçin Yerli Üretim Taşıma Konteyneri Hazır

Bir süre sonra vatandaşlara uygulanmaya başlanacak olan koronavirüs aşılarının yüksek soğukluklarda muhafaza edilebilmesi gereken taşıma konteynerı yer imkanlarla İzmir’de üretildi. Torbalı ilçesindeki bir fabrikada üretilen konteyner, 20 metreküp taşıma kapasitesine sahip.

Eksi 73 derecede bozulmadan aşıları muhafaza edilebilen taşıma konteyner, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildi. Üstelik salgın süreci bittikten sonra bile aşı taşıyabilecek bir sistem olarak kullanılabileceği açıklandı.

Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Emre Duran şunları söyledi:

 "Aşının uçakla transferi şu an için en uygun olandır. Fakat aşının 15 gün arayla iki doz kullanılacağını biliyoruz. Bunun için ilk doz aşılar daha yüksek maliyetlerle transfer edilirken ikinci doz aşılar kara ve deniz yoluyla da nakliye edilebilir. Aşıyı ülkemizde getirdikten sonra da aynı üniteyle depolayabiliriz. Dünyada transferi ve depolaması ayrı ayrı ünitelerle yapılan aşıyı biz aslında tek bir merkezde topluyoruz. Uygun enerji verdiğimiz takdirde istediğimiz kadar depolama imkanına sahip oluruz. Diğerlerinde muhafaza açıldıktan sonra belirli gün aralığında kullanılması şartı var ancak biz de böyle bir durum söz konusu değil. Gün içinde istediğimiz kadar bu ünitenin içerisine girip çıkabiliriz. Yaklaşık 12 metre uzunluğunda bir üniteden bahsediyoruz. Personel bizim temin edeceğimiz kıyafetlerle ünitenin içerisine girip aşıyı aldıktan sonra çıkabilir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal