21.02.2020-10:31 (Son Güncelleme:26.04.2024-10:27)


1

Avrupa'nın en romantik ülkelerinden biri olan Roma'da gezilecek yerler listesi oluştururken Trevi Çeşmesi'ni (Fontana di Trevi) eklemeyi unutmayın. Aşk Çeşmesi olarak da bilinen Trevi Çeşmesi Roma’nın adeta bir açık hava müzesine dönüşmesini sağlıyor. Çeşmenin etrafı özellikle gece saatlerinde oldukça hareketli oluyor. Çeşmeye en yakın durak ise Barberini durağıdır. Bu durakta inerek hem İspanyol Merdivenlerini hem de Aşk Çeşmesi’ni ziyaret edebilirsiniz.



2

Trevi 'üç yol' anlamına gelen çeşme 1732 yılında dönemin en başarılı mimarlarından olan Nicola Salvi tarafından yapılmıştır. Barok mimari yapısına sahip olan çeşmeni yapımı tam 30 yıl sürmüştür.



3

Çeşmenin adı altında üç yer altı suyunun buluştuğu varsayılarak konulduğu düşünülmektedir. Çeşmenin hikayesi ise rivayete göre kral ve askerler susuzluktan ölmek üzereyken şu anki yerinde belirmiştir ve kral ve askerler çeşmedeki suyu içerek ölmekten kurtulmuştur.



4

Çeşmenin üzerinde birçok heykel bulunmaktadır. Trevi Çeşmesi'nin en bilindik adı ise Aşk Çeşmesi'dir. Aşk Çeşmesi süsleyen heykellerden en önemlisi deniz tanrısı olan Neptün'dür.



5

Roma'yı ziyaret eden turistlerin çoğu dilek tutup çeşmeye para atmaktadırlar. Böylece dileklerinin kabul olacağına ve Roma'ya tekrar geleceklerine inanmaktadırlar.



6

Çeşmenin havuzunda binlerce Euro toplanmaktadır, bu paralar ise kayır kurumlarına verilerek yoksullara yiyecek ve içecek yardımı yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR