Asgari ücretten yüzleri güldüren zam açıklaması geldi! Yapılan zam yok artık dedirtti

2022 yılının başında P oranında asgari ücrete zam yapılması halinde brüt 5004 TL olurken net hesaplara yatırılacak 4253 TL oldu. Yıl sonu enflasyonundaki artışın devam etmesiyle yıl ortasında asgari ücrette yenileme yapılacağı duyuruldu. Heyecanla beklenen asgari ücret zammı belli oldu. İşte yeni asgari ücret kaç TL? Tüm detaylar haberimizde

20.05.2022-22:20 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-22:20) Asgari ücretten yüzleri güldüren zam açıklaması geldi! Yapılan zam yok artık dedirtti

Alım gücünün azalış gösterip ekonominin zor anlar yaşaması göz önünde bulundurularak günden güne sorunların doğması halkı endişelendirdi. Asgari ücret üzerinden maaş alan vatandaşlar oldukça zorluk çekerken enflasyon oranlarında ki artık yıl ortasında artışa götürüleceğini işaret etti. Memurların ise yılbaşında zam alması üzerine hayatın zorlaşması ve her geçen gün zamların artması Temmuz ayına gözleri çevirdi. 2022 yılının ikinci zammı ne zaman? Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Asgari ücrete ne kadar zam geldi?

Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Yıl ortasına gelinmesiyle artan enflasyon ve alım gücünün gün geçtikçe düşmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama gecikmedi. Bakanlar kurulu toplantısı sonrası alınan kararların açıklanması vatandaşa umut oldu. Çalışan kesimi, memur ve emekliler açısından maaş konusunda iyileştirmeye gidileceğine asgari ücrete ise Temmuz ayında zam yapılacağı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin memur, emekli ve işçinin yüzünün kısa sürede güleceğini belirtti.

Memur ve emeklilerin maaşlarına Temmuz da ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emeklilerin zam beklentileri gün geçtikçe artmaya başladı. Azalan alım gücü ve gelen zamlar herkese zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına zam yapılacağı duyurulması üzerine zam oranının ne kadar olacağı da merak edilen konular arasında yerini aldı.

Zam yapılacak diğer ücret ise asgari ücret olurken Temmuz ayıyla beraber asgari ücretin 6000 TL'yi geçmesi bekleniyor. Kara Hükümet yetkilileri tarafından enflasyon göz önünde bulundurularak iyileştirmeye gidilecek.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal