Asgari ücrette zam beklentisi yükseldi, Temmuz'da 850 lira artış gelebilir ifadesi!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var." yorumu vatandaşta beklentinin oluşmasına sebep oldu. Uzmanlar, asgari ücrete konuşulan yarıyıl zammının gelmesi durumunda, 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamının esas alınabileceğini ifade ederken, bu durumda Temmuz ayında asgari ücrete 850 lira zam gelebileceği kuliste konuşulan konular arasında. İşte asgari ücrete dair yapılan açıklamalar ve daha fazlası...

18.03.2022-09:39 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-10:04) Asgari ücrette zam beklentisi yükseldi, Temmuz'da 850 lira artış gelebilir ifadesi!

Son dakika: Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılması planlanıyor. AK Partili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözlerinin ardından asgari ücrete Temmuz ayında yeni bir zam gelmesi planlandığı ortaya çıktı. Vatandaşta beklenti artarken konunun uzmanları asgari ücrete 850 liralık bir zammın açıklanabileceğini söylüyor.

Yüksek enflasyon vatandaşı zorluyor

Önce pandemi ardından Rusya-Ukrayna savaşı derken art arda gelen zamlar ve yükselen enflasyon karşısında ülkemizdeki vatandaşlar adeta şoka uğradı. Birçok ailede geçim sıkıntısı sürerken bir de elektrik ve akaryakıt olmak üzere artan fiyatlar ve hayat pahalılığı insanların ekonomisini iyice zora sokmuş durumda. Sene başında 2 bin 825 lira olan mevcut asgari ücret, 2022 yılı için yaklaşık yüzde 50 oranında bir artışla 4 bin 250 liraya çıkartılmıştı. Fakat ülkemizdeki enflasyon oranının yüksek olması sebebiyle paranın değeri giderek azalıyor.

Cahit Özkan

Bu yıl için açıklanacak enflasyonun yüzde 40’ın üzerinde olacağı bekleniyor ve tahmin ediliyor. Durum böyle olunca "asgari ücrette yarıyıl zammı" beklentisi giderek arttı. Önceki akşam bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan asgari ücret konusuna da değindi. Özkan, "Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız." açıklamalarında bulundu.

850 lira tutarı gündemde

Özkan’ın yaptığı söz konusu açıklamanın ardından uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi durumunda, bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın zam olarak gelebileceğini söyledi. Uzmanlar “Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir.” şeklinde yorumlarını dile getiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal