Asgari ücretliyi sevindirecek gelişme! Müjdeyi Erdoğan açıklayacak!

Milyonlarla ifade edilen asgari ücretliler bu yılın yarısından sonra asgari ücrete gelmesi beklenen zammı araştırıyor. Peki zam gelecek mi, Erdoğan'ın yeni müjdesi ne gibi soruların cevabını merak ediyorsanız haberimize bakabilirsiniz...

02.06.2022-11:46 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-17:46) Asgari ücretliyi sevindirecek gelişme! Müjdeyi Erdoğan açıklayacak!

Asgari ücretlinin bu yılın ilk aylarından sonra yaşadığı ekonomik sıkıntılar hükümet tarafından da sık sık dile getirilmeye ve çözüm yolları aranmaya başlandığına dair açıklamalar geliyordu. Son açıklama Başkan Erdoğan'dan geldi. Erdoğan Ak Parti grup toplantısında "Gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" demesi asgari ücrete de zam gelebileceği şeklinde yorumlandı. Peki Başkan Erdoğan'ın yeni müjdesi ne?

Yeni müjde ne?

Ak Parti'den son zamanlarda sık sık asgari ücrete dair açıklamalar geliyor. Geçenler de Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir" ifadesini kullanırken AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu da "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" şeklinde konuşmuş ve asgari ücretlinin gönlüne bir nebze de olsa ferahlık vermişti.

Erdoğan'da ekonomiyi değerlendiren bir konuşmasında, "İstihdamı destekleyerek, sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, çalışan ve üreten herkesin yanında yer alarak enflasyondan kaynaklanan refah kaybını adım adım telafi edecek tedbirleri hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle her kesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Gerek gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" şeklinde açıklamalarda bulunup bu konularda çalışmaların olduğunu müjdeledi.

Asgari ücrete ek zam

Hem Ak Parti içerisinden hem de direkt olarak Başkan Erdoğan'ın konuşmaları memurlara, emekliye ve asgari ücrete Temmuz ayında bir ek zammın yapılacağını düşündürüyor. İlerleyen günlerde bu konuda yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal