Asgari ücretliye %25 ek zamla 21.252 TL ödenecek! Asgari ücret ek zammıyla çalışanların güncel maaşları belli oldu

Asgari ücrete yıl içerisinde ek zam yapılıp yapılmayacağı konusu gündemden düşmüyor. SGK uzmanları ek zammın Haziran ayı itibariyle duyurulacağını paylaşırken, ilk zamlı maaşların Temmuz’da alınacağı düşünülüyor. Peki asgari ücrete ek zam yapılırsa ne kadar yapılacak? Ek zamlı asgari ücret kaç TL olur?

21.03.2024-16:07 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-16:07) Asgari ücretliye %25 ek zamla 21.252 TL ödenecek! Asgari ücret ek zammıyla çalışanların güncel maaşları belli oldu

Aralık ayı içerisinde toplanan asgari ücret belirleme komisyonu kapsamında %49 oranında zam yapılarak güncel ücret 17.002 TL seviyelerine çıkmıştı. Enflasyon oranının gün geçtikçe yükselmesinden kaynaklı Mart ayına gelindiğinde asgari ücretin büyük bir miktarı eridi. Bu defa gözler asgari ücretin yıl içerisinde ek zam ile artırılıp artırılmayacağı konusuna çevrildi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş ise enflasyon rakamlarına değinerek Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete ek zam yapılacağı konusunu dile getirdi.  

SGK Başuzmanı ek zam için Temmuz ayına işaret etti

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, enflasyon orandaki artışın altını çizerek, Temmuz ayı içerisinde asgari ücreti ara ek zam yapılacağını öngördüğünü dile getirdi. Ülke genelinde ekonomik dalgalanmalar sebebiyle, zamların hızla değer kaybettiği bir dönemde olduğumuzu dile getiren Karakaş: “Zam oranları enflasyon sebebiyle yetersiz kalmaya başladı. Yeni zamların tekrardan gündeme gelmesi artık kaçınılmaz.” sözlerini dile getirdi.

Asgari ücretliye %25 ek zamla 21.252 TL ödenecek! Asgari ücret ek zammıyla çalışanların güncel maaşları belli oldu

Asgari ücrete ara ek zam kaç TL olacak?

Asgari ücretle çalışan vatandaşların son dönemlerde gözlerini çevirmiş olduğu ara zam hakkında detaylar tek tek belli olurken, zam miktarları da bir hayli merak konusu. Eğer asgari ücrete %15 ile %25 arasında bir zam yapılacaksa; %15 oranında zam ile asgari ücret 19.552 TL’ye %20 oranında zam ile 20.402 TL’ye ve son olarak %25 zamla 21.252 TL’ye yükseliş gösterecek. SGK uzmanları tarafından açıklanan detaylara göre Temmuz ayı içerisinde %15 ile %25 arasında bir ek zammın açıklanması muhtemel.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal