Asgari ücretlililer patır patır EV SAHİBİ OLACAK! Artık o illerde kiracı kalınmasına imkân yok

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan müjdeli haber verildi. Mehmet Özhaseki TOKİ için yaptığı son dakika açıklamasıyla konut piyasasını hareketlendirecek haberi duyurdu. TOKİ’de vatandaşlar asgari ücretin 4’te 1’ini ödeyerek konut sahibi olacak.

20.03.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-10:11) Asgari ücretlililer patır patır EV SAHİBİ OLACAK! Artık o illerde kiracı kalınmasına imkân yok

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzlerini güldürecek haberi paylaştı. Bakan Mehmet Özhaseki TOKİ’nin yeni satış politikalarına imza attığını dile getirdi. Yeni satış politikaları doğrultusunda TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, asgari ücretin 4’te 1’i taksit ödemesi yaparak konut sahibi olabilecek. Artık asgari ücretle çalışan vatandaşlar da aylık asgari ücretin 4’te 1’ini ödeyerek kendi evlerine yerleşecekler.

Asgari ücretlililer patır patır EV SAHİBİ OLACAK! Artık o illerde kiracı kalınmasına imkân yok

Özhaseki TOKİ mağdurları konusunda açıklamada bulundu

Özellikle son dönemler içerisinde gündemden düşmeyen TOKİ mağdurları olarak adlandırılan platformların muhalefetin tahrikleriyle organize edildiğini aktardı. Seçim öncesinde kamuoyuna etkileyebilmek amacıyla oluşturulan bu platformların asıl amacının ortalığı karıştırmak olduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, önemli olan gerçek bir mağduriyetin olup olmadığına odaklanmak. Biz de buna odaklanıyoruz şeklinde konuştu.

“Türkiye genelinde 175.000 konutta 2.000 TL’den ödeme yapılıyor”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde devam eden 175.000 konut inşaatı ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki konutların 165 bininde vatandaşların 2.000 TL’den 4.000 TL’ye kadar taksit ödediklerini dile getirdi. “175.000 konuttan 165 binde yani %95’inde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 2.300 TL’den 4.000 TL arasında taksitlerle ev sahibi olma imkanını yakaladı. Dünyanın hiçbir yerinde asgari ücretin 4’te 1’i, hatta ve hatta 5’te 1’i ödeme yaparak ev sahibi olunma imkânı söz konusu değil.” sözlerini dile getirdi.

Geriye kalan 10.000 konut ile ilgili de açıklama yapan Bakan Özhaseki, bu konutların metrekarelerinin daha büyük olduğunu; bu sebeple 8.000 TL’den taksit ödemelerinin başladığını aktardı. 12.000 TL’ye kadar yükselen taksit seçeneklerinin de olduğunu dile getiren Bakan, TOKİ politikasının genişletilerek daha fazla kişiyi ev sahibi yapacağını dile getirdi.

 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal