Asgari ücretli vatandaşlara 1100 TL bayram ikramiyesi verilecek iddiası doğru mu? Asgari ücretliye bayram harçlığı mı verilecek?

Emeklilere verilen ikramiyelerden sonra gündeme bu kez de asgari ücretliye bayram ikramiyesi verileceği iddia edildi. Asgari ücretle çalışan vatandaşlara 1100 TL bayram ikramiyesi verileceği söylenirken iddianın doğru olup olmadığı merak edilmektedir. Peki, Asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilecek mi? Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacağı doğru mu? Asgari ücretliye 1100 TL verilecek mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

16.04.2022-18:19 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-18:19) Asgari ücretli vatandaşlara 1100 TL bayram ikramiyesi verilecek iddiası doğru mu? Asgari ücretliye bayram harçlığı mı verilecek?

Asgari ücretli vatandaşlara 1100 TL bayram ikramiyesi verileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramında verilen ikramiyelerden sonra asgari ücretliye de verileceği tartışmaları hız kazandı. Bu haber üzerine asgari ücretle çalışan pek çok kişi araştırma yapmaya başladı. Gerçekten asgari ücretli çalışanlara ikramiye verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Peki, Asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilecek mi? Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacağı doğru mu? Asgari ücretliye 1100 TL verilecek mi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilecek mi?

Geçtiğimiz yılın sonunda toplanan asgari ücret tespit komisyonu, yeni asgari ücret tutarını belirledi. Asgari ücrete uygulanan yüzde 50 zam sonrasında 2825 lira olan asgari ücret 4 bin 250 liraya yükseldi. Bu zamdan sonra çalışanların yüzü gülerken enflasyonun bir anda yükselmesi tüm sevinçleri yarıda bıraktı. Enflasyon sonrasında birçok şeye zam gelirken asgari ücrete yapılan zammın bir önemi kalmadı. Artan fiyatlar zenginleri bile zor durumda bırakırken asgari ücretle çalışan pek çok kişi çok daha zor durumda bırakmaktadır. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde asgari ücretliye yeni bir zam kararı gelip gelmeyeceği tartışmaları başladı. Asgari ücrete zam uygulaması olacak mı araştırmaları yapılmaktadır.

Asgari ücetliye bayram ikramiyesi

Asgari ücretliye zam yapılmayacak

Ülkemizde yaşanan enflasyon artışı gıdadan ulaşıma, kiradan temel ihtiyaçlara kadar birçok alanda etkisini gösteriyor. Gelen zamlar sonrasında vatandaşlarda giderler konusunda zorluk çekmektedir. Fiyatlar cep yakarken zengin fakir pek çok kişi durumdan şikayetçi. 2022 sonunda asgari ücrete yapılan zamların enflasyondan sonra bir önemi kaldı. Bu durumdan şikayetçi olan asgari ücretliye asgari ücrete ek bir zam yapılabileceği haberi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada ihtiyaç durumunda ek bir zam uygulaması olabileceğini söyledi. Bu haber sonrasında gözler gelecek olan açıklamalara çevrildi. Fakat sonuç beklenen gibi olmadı ve asgari ücrete ek bir zam yapılmayacağı söylendi. Çalışma Bakanı asgari ücrete zam olmayacağını söylerken Cumhurbaşkanının vatandaşa zam olabileceği sinyalini vermeye devam etti.

Hala tartışmalı bir şekilde devam eden asgari ücrete zam konusunda şimdilik bir artış görülmeyecek. İlerleyen süreçte fiyatların yükselmesi durumunda asgari ücret zammı tekrar konuşulabilir. Ayrıca asgari ücrete zam yapılması enflasyonu yükselteceği düşüncesiyle şimdilik böyle bir karar yer almamaktadır.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilecek mi

Asgari ücretliye 1100 TL verilecek mi?

Bayram öncesinde verilen ikramiyelerin asgari ücretliye de verileceği iddiası ortaya atılmasıyla beraber pek çok kişi tarafından konuşulmaktadır. Gündeme bomba gibi düşen bu konu yüzleri güldürse de konu hakkında net bir karar söz konusu değildir. Emeklilere verilen 1100 TL bayram ikramiyesinin asgari ücretli vatandaşa da verileceği iddia edildi. 2 Mayıs 2022 tarihinde Ramazan Bayramı idrak edilecek. Bayram önce emekli vatandaşlara 1100 TL bayram ikramiyesi verilecek. Asgari ücretlilerinde alacağı iddiaları dolaşırken bunların doğru olmadığı söylemekte fayda var. Henüz konu hakkında kimseden bir açıklama gelmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal